Game Designer (oyun tasarımcısı) ne iş yapar?

LinkedIn Yükselen meslekler listesi, son beş yılda en hızlı büyümeyi gösteren 15 iş alanını ve geleceğin iş dünyasını işaret ediyor. Linkedin listesine göre 1. sırada Game Designer var. Peki, bir Game Designer yani Oyun Tasarımcısı ne iş yapar? İşte detaylar...

Game Designer (oyun tasarımcısı) ne iş yapar?

Linkedin bir süre önce yükselişteki meslekler listesini yayınladı. 2023 Yükselen meslekler listesi son beş yılda en hızlı büyüyen 15 iş alanını belirlemek için LinkedIn verilerinin kullanıldığı bir çalışma. Linkedin'in 15 meslekten oluşan listesine göre ilk sırada Game Designer (oyun tasarımcısı) var. Peki oyun tasarımcısı ne iş yapar? Hangi sektörlerde çalışır? Hangi yetenekler gerekir? İşte detaylar...

Linkedin listesini incelemek için: İşte yükselen meslekler: LinkedIn'e göre talep gören, popüler 15 pozisyon (2023)

Oyun Tasarımcısı Ne İş Yapar?

Linkedin bu işin tanımını şöyle yapıyor: "Oyun tasarımcıları, oyun konsolları, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi dijital ortamlarda oynanan oyunlarda olay örgüsü, karakterler ve görsel tasarımlar gibi çeşitli unsurları oluşturmaktan sorumludur"

Oyun tasarımcısı, bir oyunun konseptini, hikayesini, karakterlerini, mekaniklerini ve genel oyun deneyimini tasarlar ve yönetir. Bu, oyunun nasıl oynanacağı, ne tür bir hikaye anlatacağı, hangi mekaniklerin kullanılacağı ve oyunun grafikleri ve sesleri gibi birçok faktörü içerebilir.

oyun tasarımcısı

Oyunun Genel Fikrini Oluşturur

Oyun tasarımcıları, oyunun genel fikrini oluşturur ve takım arkadaşlarını yönetir. Bu takım arkadaşları arasında grafik tasarımcıları, yazarlar, müzik yazarları, yazılımcılar ve animatörler bulunabilir. Oyun tasarımcıları, oyunun hikayesini ve karakterlerini oluşturur ve takım arkadaşlarını bu konular konusunda yönetir. Ayrıca oyunun mekaniklerini ve genel oyun deneyimini tasarlarlar.

Ön Tasarımı Yapar, Test Eder

Oyun tasarımcıları, oyunun ön tasarımını yapar ve oyunun geliştirilmesi sürecinde oyunun görüntüsünü, seslerini ve oyun mekaniklerini test eder ve gerekli değişiklikleri yapar. Oyun tasarımcıları, oyunun bitimine kadar oyunun geliştirilmesi sürecinde takım arkadaşlarıyla birlikte çalışırlar.

En İyi Deneyim İçin Çalışır

Oyun tasarımcıları, oyunun ön tasarımından son tasarıma kadar oyunun geliştirilmesi sürecinde sürekli olarak oyunun görünümünü, seslerini ve oyun mekaniklerini test eder ve gerekli değişiklikleri yapar. Bu, oyunun mümkün olan en iyi deneyimi sunmasını sağlar.

YETENEKLER, SEKTÖRLER, İLLER

Linkedin verilerine göre işle ilgili önemli bilgiler şöyle:

En yaygın yetenekleri: Oyun Tasarımı, Oyun Geliştirme, Level Design

En yaygın sektörler: Teknoloji ve Medya, Eğlence Sağlayıcıları, Profesyonel Hizmetler

En fazla işe alım yapılan konumlar: İstanbul, Ankara | Çalışanların Eğitim Düzeyi: Lise (%4,93), Ön Lisans (%3,52), Lisans (%46,48), Yüksek Lisans veya üstü (%45,07)

Mevcut cinsiyet dağılımı: Kadın (%28); Erkek (%72) | Bu rolden önceki medyan deneyim yılı: 1,5

Bu unvana geçiş yapılan pozisyonlar: Oyun Geliştirici, 3D Modelleme Uzmanı, Grafik Tasarımcısı

Uzaktan çalışabilme imkanı: %27,5