Valorant Fade seslendiren kim? Gizemli soru cevap buldu! İlayda Şahin açıklama yaptı

Valorant Fade karakteri, oyundaki ilk Türk karakter olması nedeniyle heyecana neden olmuştu. Geçtiğimiz günlerde replikleri yayınlanan ve ardından oyuna eklenen Fade'in kim tarafından seslendirildiği merak ediliyordu. Fade karakterini seslendiren İlayda Alişan açıklama yaptı.

Valorant Fade karakterinin sesinin duyulduğu günden beri seslendiren kişinin kim olduğu merak ediliyordu. Sıklıkla sorulan "Valorant Fade seslendiren kim?" sorusu yanıt buldu.

Riot Games’in tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan FPS türündeki oyunu VALORANT’a 28 Nisan’da Türk ajan Fade eklenmişti. Fade’in seslendirmesini ünlü oyuncu İlayda Alişan'ın gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Fade karakteri ile ilgili detaylara "Valorant Türk ajan Fade ile ilgili A'dan Z'ye tüm bilgiler ve Valorant Türkiye'den açıklamalar" yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Valorant Fade Seslendiren Kim?

Fade'in global seslendirmesinde Selin Çuhadaroğlu, lokal seslendirmelerinde İlayda Alişan ve müziklerinde yine bir Türk kadın sanatçı Helin Şentürk ile çalışıldı.

“Karakterin Ruhuna Uygun Bir Seslendirme Çalışması Gerçekleştirdik” 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlayda Alişan, şu açıklamalarda bulundu: 

“Dünya genelinde milyonlarca hayranı olan ve ülkemizin en popüler oyunlardan biri olan VALORANT’ta Türk bir karaktere hayat vermek öncelikle çok gurur verici. Özellikle yeni neslin en önemli eğlence mecralarından biri olan dijital oyun dünyasında, VALRORANT’ta onların karşısında olmak, oyuncularla buluşmak heyecan verici. Replikleri, tonlaması, vurguları, olaylara karşı tepkileriyle birlikte bir karaktere ses vermek, elbette onu çok yakından tanımak anlamına geliyor Bu süreçte Fade’i çok sevdiğimi söyleyebilirim. Tüm ekiple birlikte karakterin ruhuna uygun bir seslendirme çalışması gerçekleştirdik. Tüm oyuncuların Fade karakteri ile VALORANT heyecanına heyecan katacaklarını düşünüyorum.”

Türk Ajan Fade Valorant Ekibine Nasıl Katıldı?

İlk olarak "Şantajcı" olarak anılan ve Valorant oyunundaki tüm ajanların gerçek isimleri ve geçmişleri ile ilgili bilgilerini sızdıran Fade'in, Türkiye'den sinyal alındığı söylenerek bir Türk ajan olduğu öğrenilmişti. Valorant haritalarında çeşitli alanlara diğer ajanlarla ilgili bilgilerin yer aldığı kartlar bırakan Fade, tüm oyuncularda heyecana neden olmuştu. Daha sonra ise bu ajanın çok fazla gizli bilgiye erişimi olduğu söylendi ve Brimstone isimli ajanın önderliğinde bir operasyon düzenlendi.

Valorant poligonunda yer alan Brimstone'un odasındaki bilgisayarda, operasyona ait ses kayıtları da yine oyuncularla paylaşılmıştı. Ses kayıtlarında tüm ajanların korktuğu, tek bir ajanı yakalayabilmek için oldukça zorlandığı duyulmuştu.

24 Nisan'da yayınlanan sinematikte ise, yeni Türk ajanın Valorant ekibindeki beş ajan tarafından İstanbul'da yakalandığı anın görüntüleri paylaşıldı. Böylelikle yeni ajan Fade, Valorant ekibine katılmak üzere yine poligondaki hücrede gözaltına alındı.

Sorgu sırasında Fade'in Valorant ekibine karşı saldırgan tutumunun, sevdiği birinin kaçırılması ile ilgili onları sorumlu tuttuğu için olduğunu yine poligondaki ses kayıtlarından öğrendik. Daha sonra Fade'e sevdiği kişiyi kaçıranların Valorant ekibi olmadığı ve Ayna Dünya'nın var olduğu söyleniyor. Bu gelişmelerin ardından Fade, ekibe katılıyor.

Sonraki Haber

Forum