Valorant Türk ajan Fade ne zaman geliyor? İşte A'dan Z'ye tüm bilgiler ve Valorant Türkiye'den açıklamalar

Valorant'a Türk ajan geleceğini duyan milyonlarca Türk oyuncu heyecanla bu anı bekliyordu. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynan Valorant'a gelen Türk ajanın adı Fade olarak açıklanmıştı. Peki Valorant Türk ajan Fade ne zaman geliyor? İşte tüm detaylar...

Valorant Türk ajan Fade ne zaman geliyor? İşte A'dan Z'ye detaylar ve Valorant Türkiye'den açıklama

Valorant'ın Türk ajanı Fade için geri sayım sürüyor. Riot Games’in tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynan FPS türündeki oyunu Valorant’a Türk bir ajan eklendiği bilgisi geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Peki yeni Türk ajan Fade hakkında neler biliyoruz?

Valorant Fade Ne Zaman Gelecek?

valorant fade

Valorant oyuncularının aklında uzun zamandır tek bir soru vardı "Valorant Fade ne zaman gelecek?" Riot Games, yeni Türk Ajan Fade'in 28 Nisan’da oyuncularla buluşacağını duyurdu.

Valorant Fade Seslendiren Kim?

VALORANT’ın yeni Türk ajanı Fade’e Türkçe seslendirmeyle hayat veren isim İlayda Alişan oldu.

Türk Ajan Fade Valorant Ekibine Nasıl Katıldı?

İlk olarak "Şantajcı" olarak anılan ve Valorant oyunundaki tüm ajanların gerçek isimleri ve geçmişleri ile ilgili bilgilerini sızdıran Fade'in, Türkiye'den sinyal alındığı söylenerek bir Türk ajan olduğu öğrenilmişti. Valorant haritalarında çeşitli alanlara diğer ajanlarla ilgili bilgilerin yer aldığı kartlar bırakan Fade, tüm oyuncularda heyecana neden olmuştu. Daha sonra ise bu ajanın çok fazla gizli bilgiye erişimi olduğu söylendi ve Brimstone isimli ajanın önderliğinde bir operasyon düzenlendi.

fade

Valorant poligonunda yer alan Brimstone'un odasındaki bilgisayarda, operasyona ait ses kayıtları da yine oyuncularla paylaşılmıştı. Ses kayıtlarında tüm ajanların korktuğu, tek bir ajanı yakalayabilmek için oldukça zorlandığı duyulmuştu.

24 Nisan'da yayınlanan sinematikte ise, yeni Türk ajanın Valorant ekibindeki beş ajan tarafından İstanbul'da yakalandığı anın görüntüleri paylaşıldı. Böylelikle yeni ajan Fade, Valorant ekibine katılmak üzere yine poligondaki hücrede gözaltına alındı.

Sorgu sırasında Fade'in Valorant ekibine karşı saldırgan tutumunun, sevdiği birinin kaçırılması ile ilgili onları sorumlu tuttuğu için olduğunu yine poligondaki ses kayıtlarından öğrendik. Daha sonra Fade'e sevdiği kişiyi kaçıranların Valorant ekibi olmadığı ve Ayna Dünya'nın var olduğu söyleniyor. Bu gelişmelerin ardından Fade, ekibe katılıyor.

Türk Ajan Fade Özellikleri

Yeni ajan Fade'in, diğer ajanların korkularını ortaya çıkardığını yayınlanan videolardan görmüştük. Rakiplerinin korkularını onlara karşı kullanarak hareketlerini ve görüşlerini kısıtlayan yeni ajan Valorant oyuncularının yeni gözdesi durumunda.

Karakter özellikleri olarak korkusuz ve iyi derecede araştırma ve bilgi sızdırma özelliklerini gördüğümüz Ajan Fade'in görüntüsü de merak konusu olmuştu.

Öncü rolündeki Türk Ajan Fade, Van kedisi gibi farklı göz renklerine sahip olması, kınalı elleri, Türk Kahvesi içmesi ve lokum yemesi, nazar boncuğu olması ve daha pek çok farklı özellikle Türk oyuncuların beğenisini kazandı.

Karakter 25 Nisan itibariyle erken erişim alan oyuncular tarafından oynanmaya başlandı. Bununla birlikte, Fade'in repliklerini de duymaya başladık.

Valorant Fade Yetenekleri

fade yetenekler

Öte yandan Fade'in yetenekleri ve ultisi de oldukça güçlü.

Ecel (C)

fade

Fade'in C yeteneği rakipleri kör eden bir canavar atıyor. Skye karakterinin kurt skill'i gibi hareket eden bu canavar, mause hareketleri ile kontrol edilebiliyor ve yakınlarda bir rakip görürse kontrolünüzden çıkarak ona doğru ilerliyor. Canavara yakalanan rakipler kısa süreliğine kör ve sağır oluyor. Yeteneğin marketteki fiyatı ise 250 kredi.

Bir Ecel KUŞAN. Ecel'i düz bir hatta ileriye yollamak için ateş et. Ecel, koni şeklindeki görüş alanında bulunan herhangi bir düşmana veya düşmanın bıraktığı ize kilitlenip hedefinin peşine takılır ve yakalarsa hedefin görüşünü kısıtlar. Ecel'i nişangâhının baktığı yöne doğru ilerletmek için ateş etme düğmesine basılı tut.

Mıhla (Q)

Fade'in Q yeteneği rakipleri küçük, yuvarlak bir alana hapsediyor. Küçük bir top gibi görünen yeteneği rakiplere doğru fırlattığınızda, topun düştüğü alanın merkezine zincirlenen rakipler alan dışına çıkamıyor, sağır oluyor ve geçici olarak can kaybediyor. Yeteneğin marketteki fiyatı 200 kredi.

Bir saf korku yumağı kuşan. Fırlatmak için ateş et. Yumak belli bir süre sonra yere iner. Yumak yere çarptığında açılarak yakındaki düşmanları oldukları yere sabitler. Sabitlenmiş düşmanlar sağır olur ve çürüme hasarı almaya başlar. Yumağı yere erken indirmek için tekrar kullan.

Musallat (E)

Fade'in E yeteneği rakiplerin yerini öğrenmenizi sağlayan bir göz atmanızı sağlıyor. Aynı zamanda bu göze yakalanan rakipler, bir süreliğine hareket ettiklerinde arkalarında iz bırakıyor. Bu sayede kaçsalar da kaçtıkları noktayı rahatlıkla bulmanızı sağlıyor. Bu yetenek her raund ücretsiz olarak yenileniyor.

Musallat olan bir gözcü kuşan. Fırlatmak için ateş et. Gözcü belli bir süre sonra yere iner. Gözcü yere indiğinde etkinleşerek görüş menzili içinde kalan düşmanları açığa çıkarır ve hepsine dehşet izi uygular. Düşmanlar gözcüyü yok edebilir. Gözcüyü yere erken indirmek için tekrar kullan.

Gece Karanlığı (X)

fade ulti

Fade'in ultisi, tıpkı Breach ajanının ultisi gibi büyük bir dalga halinde ilerliyor (Ancak Breach'ın oluşturduğu dalgadan çok daha geniş alana yayılıyor). İleri doğru ilerleyen bu büyük dalgaya yakalanan rakip oyuncular 12 saniyeliğine sağır oluyor ve çok fazla can kaybediyorlar. Aynı zamanda bu yetenek ile rakiplerin nerede olduğunu görebileceğiniz izler ortaya çıkıyor.

Korkunun gücünü KUŞAN. Duvarların içinden geçebilen bir kâbus enerjisi göndermek için ateş et. Bu enerji rakibe doğru giden bir iz oluşturmanın yanında rakibi sağır eder ve çürüme uygular.

“Türk Kültürünün Özelliklerini Modern Bir Bakış Açısıyla İşledik"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul: “Riot Games’in Türkiye’de faaliyetlerinin başladığı 10 yıl boyunca oyuncularımızın ihtiyaçlarına ve isteklerine yönelik çalışmayı devam ediyoruz. Her ürünümüzün bölgemizdeki oyuncular için özel olarak tasarlanmış deneyimler olarak hissettirmesi için çalışıyoruz. Dünyada milyonlarca oyuncusu olan Valorant’ta Türk ajanımızın gelmesinin gururunu yaşıyoruz.

Valorant Türkiye’nin en sevilen ve en çok oynanan oyunlarından biri. Ajanın geliştirilme aşamasında geliştirici ekip ile birlikte sürekli çalışarak Türk kültürünün eşsiz özelliklerini modern bir bakış açısıyla işlenmesini sağladık. Ajanın geçmişinin kurgulanmasından, günlük hayatında yaptığı detaylara kadar Türk oyuncusu için tanıdık olmasını istedik. Aynı zamanda tüm Valorant oyuncuları için bir bağ kurabilecekleri kadar da gerçekçi detaylar için uğraştık. Uzun zamandır beklediğimiz Türk ajan oyuncularımızla buluşacağı için çok mutluyuz.” dedi.

“Valorant'a Türk Bir Karakter Eklenmesinin Gururunu Yaşıyoruz"

Bu yıl Türkiye’deki 10. yaşını kutlayacak olan Riot Games Türkiye’nin bu sürede önemli başarılara imza attığının da altını çizen Erdinç İyikul, konuşmasına şöyle devam etti; “Geçtiğimiz 10 yılda oyunlarımızı Türkiye için yerelleştirirken, ülkenin önde gelen seslendirme sanatçılarıyla ve stüdyolarıyla çalıştık. Oyun sunucularımızı büyük yatırımlarla Türkiye’ye taşıdık. Oyuncuları bir araya getiren büyük çaplı organizasyonlar düzenledik. Esporu Türkiye'de kurumsal, organize ve profesyonel bir spor dalı haline getirdik. Ülkemizi dünya arenasında temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran şampiyonların yetişmesine aracı olduk. Bugün ise dünyanın dört bir yanında milyonlarca oyuncusu bulunan Valorant’a Türk bir karakter eklenmesinin gururunu yaşıyoruz.”