11 yaşında hacker olur mu?

CHIP Online
12-02-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sadece 11 yaşındaki bir çocuğun parkta oynamasını bekliyorsanız, bu haber sizi şaşırtabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/11-yasinda-hacker-olur-mu_38632.html

Resimlerle: Dikkat etmeniz gereken 9 PC virüsü türü!

AVG, 18 yaşın altındaki çocukların yazdığı zararlı kodlara giderek daha çok rastlandığı konusuna uyarıda bulundu.


Antivirüs firması AVG, bir oyunun oturum açma bilgilerini çalmaya yönelik düzenlenen trojanın, 11 yaşındaki bir çocuk tarafından geliştirildiğini söylüyor. Uzmanlar, trojanın kodlarını inceleyerek çocuğun yaşadığı yeri ve hatta son zamanlarda bir iPhone sahibi olduğunu da tespit etmeyi başarmışlar. AVG üst düzey yöneticilerinden Yuval Ben-Itzhak, durumu şu sözlerle açıklıyor: "Artık çok küçük yaşta bireylerin zararlı yazdıklarına dair birkaç örneğimiz var. 11 yaşındaki Kanadalı çocuk da buna dahil. Kod genellikle yeni başlayanlar için öğrenmesi kolay olan .NET framework ile yazılmış temel bir trojan olarak ortaya çıkıyor. Zararlı kodlar, genellikle e-posta içerisine bir bağlantı olarak yerleştiriliyor veya sosyal ağ sayfasına ekleniyor."


AVG, çocukların bu işi genellikle hava atmak için yaptıklarını, ancak çevrimiçi oyun hesaplarının genellikle kredi kartlarına bağlı olduğunu ve bu şekilde oyun içi satın almalar yapılabildiğini söylüyor. Dolayısıyla çocuklar, yazdıkları zararlı kodlarla başlarına iş açabilirler. Dahası, önemli bir kesimin hala tüm hesapları için aynı parolayı kullanması, daha da önemli sorunlara yol açabilir.


AVG'nin Digital Diaries araştırmaları, her yaştan çocuğun giderek teknolojik anlamda daha bilgili hale geldiğini, ancak çocukların zararlı yazmalarının şaşırtıcı olduğunu söylüyor. Bununla birlikte çocukların yazdığı kodların çok da karmaşık olmadığı vurgulanıyor.

Tüm Konu: 11 yaşında hacker olur mu?

Resimlerle: Dikkat etmeniz gereken 9 PC virüsü türü!

Kaynak: www.chip.com.tr