12 Eylül'de nasıl bir iPhone 5 geliyor?

CHIP Online
07-09-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın 12 Eylül'de gerçekleşecek dev iPhone 5 etkinliğinde bizleri hangi bombalar bekliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/12- ... -geliyor_35793.html

Resimlerle: iPhone 5'in parçaları bir araya geldi ve...

Apple'ın 12 Eylül'de, bir basın toplantısı yapacağını ve bu toplantı için çeşitli kuruluşlara davetiye gönderdiğini &lt;span style="text-decoration: underline;">bu haberimizde</span> sizlere duyurmuştuk. Peki San Francisco Yerba Buena tiyatro salonunda yapılacak dev etkinlikte ne gibi özellikler tanıtılacak?


Gönderdikleri davette "It's almost here" yani "neredeyse burada" yazısıyla Apple'ın güzel bir başlangıç yaptığı söylenebilir. Aslında bu başlangıcı, 5. nesilin en iyi örneklerinden biri olan iPhone 4S'ten de anlamamız mümkündü. Peki Apple, iPhone 4 ve 4S'ten sonra bizi etkilemek için ne gibi yenilikler yapmış olabilir?


LTE


iPhone 5 söylentileri çıktığı zaman ilk olarak bahsi geçen 3 özellik vardı: Daha ince, daha hafif bir telefon ve 4G/LTE bağlantısı. 4G/LTE, 3G'den daha hızlı bir mobil bağlantı kurmanızı sağlıyor. Şu anda ülkemizde 4G için çalışan bir altyapı olmasa da ilerleyen yıllarda pazara hızlı bir giriş yapacağı kesin. Çünkü 4G'den yararlanabilen herkesi mutlu edecek tek şey, internet bağlantısında gözle görülen hız artışı.


Büyük ekran


Yeni iPhone'da olabilecek diğer özelliklerden biriside, diğer iPhone'lara göre daha büyük bir ekranının olması. Ekran genişlik olarak aynı kalsa da uzunluk olarak biraz daha büyüyebilir. Ekranın büyüyeceğini düşünmemizin aslında iki nedeni var. Birincisi 2007 yılından beri çıkan bütün iPhone'ların 3.5 inç ekrana sahip olmaları, bir diğeri ise rakiplerinin çıkardığı telefonların ekranlarının büyümesi ve bu tür ekranlara olan talebin artması.


Yeni istasyon bağlantısı


Mevcut iPhone'larda bulunan 30-pinlik istasyon girişi, yeni iPhone'da küçülecek gibi gözüküyor. Şu anda kullanmakta olduğumuz istasyon konnektörleri şık bir görünüme sahip olsalar da konnektörler, 3. nesil iPod'lardan yani 2003'ten bu yana değişmemişti.


Yeni kamera


Bundan önce çıkan her yeni iPhone'da kameraların geliştirilmesi, bizi böyle bir beklenti içine sokuyor. Arka kamerada da değişiklik görebiliriz, fakat bizce en büyük değişiklik ön kamerada gerçekleşecek. Çünkü Apple Mac'lerin ön kameralarından video konferansının daha iyi bir şekilde yapılabilmesi için Mac'lere HD kamera yerleştirmişti. iPhone'da da bir HD ön kamera neden olmasın?


Uzun ömürlü pil


iPhone'un uzun ömürlü pilinin olmasını isteyenler bir hayli fazlayken, Apple'ın bu unsuru es geçmesi, büyük bir hata olabilir. Görsellerin daha yüksek kalitede görüntülenebilmesi veya daha fazla oyun oynamak, internette girmek isteyenler için iPhone'un şarj probleminin giderilmesi gerekiyor. Bu sorunu da pilini büyüterek giderebileceklerini umuyoruz.


Tüm Konu: 12 Eylül'de nasıl bir iPhone 5 geliyor?

Resimlerle: iPhone 5'in parçaları bir araya geldi ve...

Kaynak: www.chip.com.tr