1986 yılına geri dönmek...

CHIP Online
11-09-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ne cep telefonu, ne PlayStation, ne de DVD... Tüm bunlar olmadan yaşamak sizce nasıl olurdu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/1986-yilina-geri-donmek_42521.html

Resimlerle: Tüm bunlar tam 25 yıl önce oldu...

Çocuklarının, dışarda oynamak yerine iPhone ve iPadleri tercih ettiğini gören Guelph, Ontario, Kanada'lı bir çift bütün bir yılı 1986'nın öncesinde üretilmiş teknolojiyi kullanarak geçirme kararı aldı.


Kendi küçükken neredeyse dışarıda yaşadığını söyleyen 27 yaşındaki baba Blair McMillan, eşi Morgan Patey ile 2 ve 5 yaşlarındaki oğulları Denton ve Trey'i ikna ederek son beş ayını 1980'lerde geçirdi. İnternet yok, cep telefonu yok, bilgisayar yok... Her şey eskiden olduğu gibi... Hatta çocuklarının fotoğraflarını çekmek istediğinde bile eski yöntemleri kullanan McMillan, filmli bir fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekip filmleri yıkanmak üzere gönderiyor. Söylediğine göre her bir film rulosu ona 20 dolara mal oluyor.


<span style="line-height: 1.6em;">Aile yolları kağıt haritalar ile buluyor, bankaya kişisel olarak gidiyor ve bir bilgi aramaları gerektiğinde basılı ansiklopedileri kullanıyor. MP3 çalarlar ve hatta CD'ler bile yasak. Aile sadece </span>kasetlerden müzik dinliyor<span style="line-height: 1.6em;"> ve filmleri video </span><span style="line-height: 1.6em;">üzerinden izliyor.</span>


Aile bu tutumda o kadar kararlı ki, ziyaretçiler bile anca cep telefonlarını McMillan'a teslim ederek evlerine girebiliyorlar. McMillan da aldığı bu telefonları misafirleri gidene kadar bir kutuya kilitliyor.


Ancak McMillan bu tutumlarının yanlış anlaşılmasını istemiyor ve "Teknoloji karşıtı değilim. Sağlık çözümleri ve yakıt verimliliği teknoloji ile artıyor. Sadece teknoloji olmasaydı yaşayacağımız hayatın tadını almak ve çocuklarımın da bunu tatmasını istedim. Ayrıca bunu başarıp başaramayacağımızı da merak ettim" diyor.


<span style="text-decoration: underline;">Peki ama neden 1986? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: 1986 yılına geri dönmek...

Resimlerle: Tüm bunlar tam 25 yıl önce oldu...

Kaynak: www.chip.com.tr