Android 4.2, 4.3 ve 4.4'teki yenilikler!

CHIP Online
24-09-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android 4.2'ye geçerken neler değişmişti? Peki 4.3'te ne değişti; 4.4'te neler değişecek? İçeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... nilikler_42792.html

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Cebinizi veya tabletinizi Android 4.2 veya Android 4.3'e yükseltip yükseltmemek çoğunlukla ihtiyaçlarınıza bağlı. İki sürüm de çok büyük yenlikler getirmiyor ve tüm yeni işlevler işinize yaramayabilir.


Android 4.0'da veya 4.1'de sıkışıp kaldıysanız, yükseltmek için beklemeli veya Custom ROM yüklemekle uğraşmalı mısınız? Aşağıda sürümlerin getirdiği yeniliklere göz atarak daha iyi karar verebilirsiniz.


Android 4.1'den Android 4.2'ye geçerken sunulan yenilikler


Hareketle yazma: Android'in en iyi özelliklerinden biri olan hareketle yazma işlevine alıştıktan sonra onu bırakmanız oldukça zor. Bununla birlikte Android 4.2'den itibaren Google, klavyesini Google Play'de indirmeye sunmaya başlamış durumda. Yani Android 4.0 ve üzerine sahip herhangi bir kullanıcı, onu indirip kullanabilir. Üçüncü parti seçenekler de tabi ki mevcut.


Miracast desteği: Miracast destekli bir TV'ye, medya kutusuna vs. sahipseniz, telefon veya tabletinizdeki içeriği TV'ye akış yapabilirsiniz


Photosphere: Yeni Nexus'lu cihazlarda kullanılabilen bu işleve sunulan destek aslında oldukça kısıtlı. İşlev, biraz uğraşarak 360 derecelik fotoğraflar çekmenize izin veriyor. Ancak onu ne sıklıkta kullanacağınız tartışmalı bir konu.


Kamera uygulaması arayüzü: Bu sürümde yenilenen kamera arayüzü, fotoğraf çekme düğmesinin etrafındaki siyah çubuğu kaldırıyor ve sadece aylar ve kamera modu düğmelerini bırakıyor. Dolayısıyla uygulama daha sade bir görünüme sahip.


Tüm Konu: Android 4.2, 4.3 ve 4.4'teki yenilikler!

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr