Android için kullanıcı ara yüzleri!

CHIP Online
13-04-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung TouchWiz, HTC Sense ve diğerleri... Android ceplerde sizi bekleyen ara yüzleri araştırdık!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/andr ... -yuzleri_26161.html


Resimlerle: HTC'nin yeni Sense arayüzü!

Android işletim sistemi genelde telefonlarda yalnız olmuyor. HTC ve Samsung gibi üreticiler Android işletim sistemi ile kendi ara yüzlerini birleştirirek yeni bir görünüm ortaya çıkartıyorlar. Gerçekten kullanışlı ve gerekli mi; bunun kararını siz vereceksiniz. Biz, CHIP Online olarak, bu arayüzleri sizler için araştırdık.

Sade Android, ara yüzlere karşı
Google Nexus One, Motorola Milestone ve Samsung Nexus S gibi istisnalar olsa da Cupcake'ten Gingerbread'a kadar telefonlarda Android şletim sistemleri genellikle yalnız gelmedi. Birçok telefon ücreticisi Google işletim sistemini kullandıkları telefonlarından kendi ara yüzlerinide kullanıyorlar. Bu şekilde Android'in sundukları yanında bazı artı özellikler ve araçlar katabiliyorlar.

Sense, TouchWiz ve diğer UI'lar
HTC'nin Sense, Samsung'un TouchWiz, LG'nin Optimus, Sony Ericsson'un Time-/Mediascaper ve Motorola'nın Blur ara yüzü bulunuyor. Acer gibi diğer telefon üreticileri de kendi ara yüzlerini kullanıyorlar. Ara yüzler, telefon üreticilerine göre farklılık göstermesinin yanında aynı markanın farklı modelleri arasında da farklılık gösterebiliyor. Örneğin uygun fiyatlı Samsung Galaxy 550, Samsung I9000 Galaxy S kadar geniş bir TouchWiz ara yüzü sunamıyor. Buradan da anlaşılacağı gibi ara yüzlerin kapsamı da telefon özellikleri ile doğru orantılı.

Tüm konu: Android için kullanıcı ara yüzleri!

İzleyin: Samsung S8500 Wave'e Android yüklediler!

Resimlerle: HTC'nin yeni Sense arayüzü!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce en iyi kullanıcı ara yüzü hangisi?

celo34
01-08-2011, 12:01   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

vermiş oldugunuz bilgi icin tesekkur ederim : )