Asus Padfone 2 testte!

CHIP Online
25-01-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İlk modeliyle çok konuşulan Asus Padfone'un ikinci ve daha güçlü sürümü, test merkezimizdeydi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/asus-padfone-2-testte_38100.html

Bu akıllı telefon aynı zamanda bir tablet! Onu isterseniz telefon olarak, isterseniz tablet olarak kullanabiliyorsunuz. Telefonu tablet üzerindeki yuvasına oturtmanız, telefonun tablet olması için yeterli...


Asus, serinin ilk modeliyle karşılaştırıldığında pek çok şeyi değiştirmiş. Tablet istasyona sahip akıllı telefon artık LTE destekliyor; ilk modele göre daha büyük ve çok daha hızlı.


Asus Padfone 2, her açıdan serinin ilk modelinden daha iyi bir cihaz. 4,7 inç büyüklüğündeki telefon ekranı artık AMOLED değil, IPS. Renkler eskisi kadar iyi değil ama yeni ekran 595 cd/m² gibi çok yüksek bir parlaklık oranına sahip. Ayrıca 1.280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran 316ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğundan çok net görüntü sunuyor. 135 gram ağırlığındaki telefon ele iyi oturuyor.


Padfone 2, ekranın altındaki üç Android tuşunun altına Asus logosunun sığacağı kadar uzun bir telefon. Hatta diyebiliriz ki telefon, test etme şansı bulduğumuz 5 inç altı akıllı telefonlar içindeki en dikkat çekici telefonlardan birisi. Telefonun arka kapağı çıkartılamıyor. Ayrıca microSD kartlar için giriş bulunmuyor; telefon 32 ve 64 GB hafıza seçenekleriyle geliyor. SIM kart girişi sadece microSIM kartlara uygun. Kasanın altında mhl uyumlu bir microUSB girişi bulunuyor.


HSPA, LTE, dual band Wi-Fi


Her ne kadar ülkemizde henüz kullanılamadığından bizim açısından pek bir önemi yok gibi görünse de, Padfone 2 LTE desteği sunuyor. Ama cihaz hala HSPA üzerinden hızlı internet bağlantı desteğine sahip. Padfone 2'de ayrıca 2.4 ve 5 GHz frekanslarında dual-band Wi-Fi desteği bulunuyor. İnternet üzerinde gezinti yaparken herhangi bir sorunla karşılaşmadık. W-Fi üzerinden internete bağlanan Padfone 2, 600 KB boyutlu test sayfamızı 3,9 saniyede açmayı başardı. LTE ağındaysa sadece 2,8 saniyeye ihtiyaç duyuyor.


Tüm Konu: Asus Padfone 2 testte!

Kaynak: www.chip.com.tr