Backup Recovery programı önerir misiniz?

simyaci_2799
23-11-2007, 07:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Arkadaşlar çaresiz kaldım bunca araştırmama rağmen diskimi tamamen ve en iyi bir şekilde backup ını alabilip sonra bunu bir recovery dvd si haline getirebilecek bir programı bulamadım konunun uzmanı arkadaşlar buna bir cevap verebillirlerse çok sevinirim :
Acronis true image 11 home umu, yoksa norton ghost 12 ımı kullanmalıyım yoksa daha iyi ve kullanışlı olan bir yazılım varmı ?
norton 12 ile backup alıyorum fakat geri recovery yapamıyor,Acronis in kullanımı zor bikeresinde sistemi tamamen sildi kaldım ortada birde lisans süresini çok kısa tutmuşlar
uzman arkadaşlar siz ne dersiniz ne kullanıyımda format derdinden kurtulayım ?
Asus un Acerin yaptığı gibi tam bir recovery dvd si oluşturup kurulu bir işletim sistemi olmadığımda dahi recovery dvd den yükleme yapmak istiyorum bunu nasıl başarabilirim birde programın tam adını verebilirseniz lütfen ,web den bulup indirmemiz kolay olur.
Teşekkür ederim.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 25 Kasım 2007 12:46
ettu
25-11-2007, 21:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

simyaci_2799
Aramıza hoş geldin. Xp'nin kurulu olduğu harddiskin c bölümünün imajını tam sürüm Acronis True Image 10 yada 11 ile diskin d bölümüne alabilirsin. Sonra da recovery cd'si hazırlarsın. İstersen aldığın bu imaj dosyasını dvd'ye kaydedersin. Yanlız bunları yapmadan önce her türlü ihtimale karşı önemli verilerini bir dvd'ye yada diskin diğer bölümüne mutlaka almalısın.

simyaci_2799
26-11-2007, 21:47   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Hoşbulduk ettu acronis 11 var kullandım fakat 15 gün kısıtı var o yüzden kullanamıyorum tam anlayamadan süre doluyor birde acronis 10 u çok met ediyorlar aralarında ne fark var anlamadım sen biliyormusun acaba hangisi işletim sistemi olmasa bile direkt aldığımız recover dvd sinden eksiksiz kurulum yapabilir birde acronis 10 u indirebileceğim bir link biliyormusun acaba  11 i beceremedik belki 10 u kullanabilirim teşekkür ederim.
bu recover alma olayı bayağı zor bir işmiş doğrusu 2 aydır araştırıyorum doyurucu bir sonuç elde edemedim hala ??

viking20
26-11-2007, 22:36   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Nero Ultra Edi.8.1.1.4 kur(tercihen türkçe),BackItUp ıyla tüm diskin yedeğini DVD ye al,bu aynı zamanda senin bootable cd dir,en temiz iş.Çok da kolay old. göreceksin.

Son Düzenleme: viking20 ~ 26 Kasım 2007 22:38
ettu
26-11-2007, 23:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

simyaci_2799
Acronisi kullanmaya tam sürüm 8.0 ile başladım. Sonra 9.0'a geçtim. Tek bir özellik yüzünden 10.0 a terfi ettim. 9.0'da aldığım imajdan dosya çıkartamıyordum. Yani aldığın bir imajdan diyelim ki bir dosyaya ihtiyacın var. Bunu yapmak için restore yani geri yükleme yapmana gerek yok. 10.0'da istediğin dosyayı imajdan çıkarıp bilgisayarına kaydetme özelliği koymuşlar. Bu özellik de benim işime geliyor tabii. 10.0 aynı zamanda 9.0 ve 8.0 ile alınan imajları tanıyor. Ama 11.0, 10.0 yada 9.0 ile alınan imajları tanımıyor. 11.0 kullanırsan sıfırdan imaj alman gerekiyor. 11.0'ı sadece denemek için kullandım ama 10.0 daha kullanışlı ve rahat.
Bilgisayarımda en çok sevdiğim ve güvendiğim programdır. Eminim sen de dünyanın en popüler imaj programı Acronisi bırakamayacaksın.
Buradan tam sürüm için link vermem uygun olmaz. Pm at yardımcı olayım.

simyaci_2799
02-12-2007, 12:47   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Evet ettu geçen gün acronis 10 u kurmayı ve beckup almayı başardım fakat boot cd si oluşturamadım bölgesel dil ayarlarıymış sorun onuda öğrendim  deneme ve testleri yaptım mükemmel bir image programı olduğunu düşünüyorum artık nihayete erdim sanırım formata son diyebilirim bu programı tavsiye edip öğrenmeme yardımcı olanlara teşekkür eder formatla kurmayla hiç uğraşmadan herkezin acronis imageyi kullanmasını öneririm

Viking20 merhaba nero 8.1.1.4 ü indirdim çok kapsamlı bir program beckup ve recover oluşturma olayıda var fakat demo olarak kullandığım için çok detaya inmedim fakat 450-500 mb yer kaplıyor adamlar herşeyi koymuşlar bir nevi.

turuçi
02-12-2007, 15:40   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006


Segate DiskWizard Ücretsiz.

Tanıtım:
Seagate DiscWizard, bir sabit disk yönetim yazılımıdır. Dünyanın en büyük disk üreticilerinden olan Seagate firması tarafından hazırlanmış olan yazılım, oldukça üstün özellikleri ile dikkat çekiyor. Yedekleme yazılımları konusunda uzman olan Acronis firmasının desteğiyle oluşturulmuş olması zaten ne denli kaliteli bir yazılım olduğunu tahmin edebilmemizi sağlıyor.

Hem Seagate hem Maxtor markalı disklere destek veren yazılım, yeni bir sabit disk satın alındığında bu sabit diskin kurulumunun kolayca yapılabilmese ve sabit disk üzerinde oluşturulacak bölümlerin biçimlendirilebilmesine olanak tanıyor. Eski sabit diskiniz üzerindeki bilgilerin ve ayarların yeni sabit diskinize transferini de yapabileceğiniz yazılım, eski sürücünüzdeki işletim sistemini, uygulamaları, dökümanları, kişisel ayarları, kısaca her şeyi olduğu gibi yeni sürücünüze aktarabiliyor. Ayrıca yazılımla eski sabit diskinizin bir yedeğini de alabilirsiniz.

Seagate DiscWizard, oldukça güçlü bir yedekleme teknolojisi kullanarak sabit diskinizin tümünü ya da bölümlerini yedekleyebilmenizi de sağlıyor. Aldığınız yedekleri ister bilgisayarınızda isterseniz FTP sunucularında, isterseniz de CD-DVD medyalarda saklayabilirsiniz. Yazılımın destek vermediği dosya sistemi de bulunmuyor!

Gelelim yazılımın en önemli işlevlerinden birisine; bildiğiniz üzere sabit diskiniz üzerinde gereksiz dosyalar oluşabilir ve siz bu dosyaları silseniz bile sabit disk üzerinde silindi görünen bu alana yeni veriler yazılmadığı sürece bunlar aslında silinmez. İşte bu durum sabit diskinizin performansının azalmasına yol açar. Seagate DiscWizard bunun önüne geçiyor ve diskinizi aldığınız ilk günkü haline ve mükemmel performansına geri döndürebiliyor. Lakin bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olun yoksa bir daha sildiğiniz dosyalara ulaşamazsınız. Yeterli bilgiye sahip olmayanlar lütfen öğrenmeden bu işe yeltenmesinler.

Sabit diskiniz ve bölümleri hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgi alabilme ve bootable medyalar oluşturabilme özelliklerine de sahip olan yazılımın kullanımı da oldukça kolaydır. Yazılımın kullanımına dair her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz PDF biçimli dosyayı buraya tıklayarak innDirebilirsiniz.

Seagate DiscWizard Yenilikleri :
Oluşturulan yedekleri doğrudan FTP sunuculara yükleyebilme
Arşivleri araştırma; Windows gezgini gibi arşiv içindeki özel dosyaları kurtarabilme ve kolayca tarama yapabilme.
Tek tıklama ile yedek alma; disk üzerine sağ tıklayarak sihirbaz yardımı ile kolayca yedek alınmaya başlanabilir.

En Düşük Sistem Gereksinimleri :
Herhangi bir Seagate Technology veya Maxtor disk sürücü
Pentium veya eşdeğer bir işlemci
128 MB bellek
Önyükleme yapılabilen bir medya oluşturmak için disket sürücü veya CD yazıcı

Desteklenen İşletim Sistemleri :
Windows 2000 Professional SP 4
Windows XP SP 2
Windows XP Professional 64 Bit
Windows Vista

Desteklenen Dosya Sistemleri :
FAT 16/32
NTFS
Ext2/Ext3
ReiserFS
Linux Swap

Desteklenen Depolama Birimleri :
Sabit disk sürücüleri
Ağ depolama aygıtları
FTP sunucuları
CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R (çift katmanlı DVD+R desteği de dahil), DVD+RW, DVD-RAM
USB 1.0 / 2.0, FireWire (İEEE-1394) ve PC kart depolama aygıtları
Disket sürücü, ZIP, JAZ ve diğer kaldırılabilir birimler
indirme linki



  dan alıntıdır.

Son Düzenleme: turuçi ~ 02 Aralık 2007 16:17