Bilgisayar sürekli kendini yeniden başlatıyor (970

kapanmax
16-03-2019, 12:01   |  #1  
kapanmax avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Merhaba bilgisayarım windowsa girdikden sonra masaüstünde 1 saniye donuyor ondan sonra normal devam ediyor.İnternette gezinirken bir anda mavi ekran veriyor ve hata bilgileri toplanıyor kısmı %100 oldukdan sonra kendini yeniden başlatmıyor.Ben yeniden başlattığımda ise bazen hiç bios ekranı felan gelmeden sadece siyah ekran kalıyor bazen windows çok geç açılıyor bazen ise tekrardan normal hızlı şekilde açılıyor.Ama windowsa girdikden sonra her seferinde mavi ekran ile tekrar karşılaşıyorum.

Cpu stress test yaptığım zaman bilgisayarda bir sıkıntı olmuyor kapanma sorunu vb.. şeyler ama testi bitirdiğim zaman tekrardan mavi ekran vermeye başlıyor.Aynı şekilde csgo oynarkende herhangi bir hata felan vermiyor.Ekran kartını test edemedim mavi ekran verdiğinden.Memtest86 ile ramleri test ederken uyuya kalmışım kalktığım zaman 3.test sırasında bilgisayar ekranını donmuş olarak buldum.

Bir sorun olarakda akşam kapattığım zaman öbür akşam açmaya çalıştığımda bilgisayar kendini sürekli yeniden başlatıyor ve bios ekranı bile gelmiyordu.Bende bios pilini söküp takıyodum sorun kısmen çözülüyordu.M2 ssd yerine normal ssd ye windows kurup test yapmadım.

Sürekli farklı hata kodları veriyor.Benim fikrimce ya ramlerde sorun var yada anakartta bir sorun var.Ramlerin slotlarını değiştirmeme rağmen sorun çözülmemişti.

Denediğim çözümler:

- Format atmayı tabi ki denedim fakat tekrardan aynı sonuca ulaştım sorun çözülmedi.
- Donanımları test etmek için ilk olarak prime95 ile cpu stress testi yaptım.Test sırasında hiçbir sorun yok herşey normal çalışıyor fakat testi kapattığım anda kısa bir süre sonra tekrar mavi ekran veriyor yani işlemcide de sorun olmadığını düşünüyorum..
- Sistemde 1 tane m2 ssd 1 tane normal ssd bir tanede hdd olduğu için hepsini çıkarttım sadece m2 ssd ile kullanmayı denedim gene aynı mavi ekran veriyor.Yani m2 ssd bozuk değilse burdada bir sorun yok.M2 ssd yi test etme fırsatı bulamadım sürekli mavi ekran veriyor.
- Ekran kartını çıkarttım eski ekran kartımı taktım (rx460) gene aynı değişen birşey yok sanırım ekran kartında da bir sorun yok.
- Ram slotlarını değiştirdim sorun çözülmedi.
- M2 ssd nin slotunu değiştirdim çözülmedi.


Sistemi yeni aldım 1 ay anca olmuştur aşağıya yazdım.

Thermaltake V200
SAMSUNG 250GB 970 EVO M.2 SSD
James Donkey JD120 120GB SSD
WD 500GB 7200RPM HDD
NZXT E650 650W 80Plus Gold PSU
GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z RGB DDR4 3600MHZ
İntel Core i7-9700k
Gigabyte Z390 M Gaming DDR4 Anakart
Gigabyte GeForce RTX 2060 XTREME
Corsair Hydro Serisi H100X 240mm

Bu resimler sadece 1 saatte aldığım hataların bir kısmı :(

HATALARIN RESİMLERİ


Burak3378
16-03-2019, 15:02   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2019

 

power soğutucu yetersiz kalıyo genede net bişey diyemem ama şu kesin birinin ram olur işlemci olur vs yüksek     yüksek olduğundanda diğerleri ona yetersiz kalıyo

klyglsn
16-03-2019, 16:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 73
601 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

bilgisayara hız aşımı yaptınızmı veya herhangibi bir donanımına işlemci gibi

Son Düzenleme: klyglsn ~ 16 Mart 2019 16:39
kapanmax
16-03-2019, 23:19   |  #4  
kapanmax avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: Burak3378  
power soğutucu yetersiz kalıyo genede net bişey diyemem ama şu kesin birinin ram olur işlemci olur vs yüksek yüksek olduğundanda diğerleri ona yetersiz kalı
 


anlayamadım tam dediğini ama soğutucu ile alakası oldugunu düşünmüyorum

sn;Y1447251"]
bilgisayara hız aşımı yaptınızmı veya herhangibi bir donanımına işlemci

 hız aşımı yapmadım ramlerin profilini değiştirdim sadece ondada gene aynı sonuca ulaştım


zaten ramleri tek tek memtest86 ile test ettim tek tek test edince hiçbir sorun yok fakat çift takınca ya mavi ekran veriyor sürekli yada en başta hiç açılmıyor bios ekranıda dahil acaba anakarttamı sorun yoksa ramlerdemi?

Son Düzenleme: kapanmax ~ 16 Mart 2019 23:21
klyglsn
17-03-2019, 14:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 73
601 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

bak ramleri eline aldığında ramin birtarafında yonga seti yoksa o singledir yani ramler bir birinden farklı yongalar tarafından üretilmişse veya farklı hızları var ise biosdan ramleri farklı hızlardaki ramleri ayrı ayrı çalıştır seçeneğini seçmelisin hiç bios resetledinmi biosu resetle istersen yada yenibir bios yükle yine aynı marka ama biri  micronun öteki hynix sin yongaları takılı ise aldığın rami değiştireceksin sistem biosu farklı yongaları genelde ayrı ayrı görmez birini tek taktığında çalışır

Son Düzenleme: klyglsn ~ 17 Mart 2019 14:28
kapanmax
17-03-2019, 20:17   |  #6  
kapanmax avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

ramleri dual olarak aldım ve dediğinden fazla birşey anlamadım :D

klyglsn
18-03-2019, 22:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 73
601 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

bakın şurada ramlerin destek listesi var bunu indirin adobe ile açın içerisinde ramleriniz 3600,3666 bölümünde voltaj 1.35de casdeğerleride yazmakda bunları manuel olarak girmelisiniz ve f4 biosa  olmalısınız yani gıgabaytın sitesinden siz yapamazsanız bir servise kasayı götürün ramleri doğru slotlara takdığınızdanbile emin olduğunuzu bilemiyorum http://www.gigabyte.com.tr/produ ... _gaming#support-doc

Son Düzenleme: klyglsn ~ 18 Mart 2019 22:35
kapanmax
20-03-2019, 08:30   |  #8  
kapanmax avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

akşam denicem sonuçlarını buraya yazacağım

kapanmax
23-03-2019, 00:18   |  #9  
kapanmax avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

hiç bir şey işe yaramadı :D denedim baya birşey

zombi
31-03-2019, 00:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 72
611 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

sanırım pcnet e de siz açmıştınız konuyu. orda da demiştim ssd lere
bakın. yoksa anakartınızdaki cool and quiet seçeneğini devre dışı
bırakın.