BitTorrent karmasını yükseltiyor!

CHIP Online
13-04-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BitTorrent dendiğinde aklınıza korsan filmler mi geliyor? Öyleyse bu habere çok şaşıracaksınız!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bitt ... seltiyor_26290.html

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

BitTorrent'in içerik endüstrisinde kötü bir şöhreti bulunuyor. Korsan içeriğinin büyük bir bölümünün torrent dosyalarıyla paylaşılması BitTorrent'i korsana yakın bir yere taşısa da Bittorrent CEO'su Eric Klinker şunları söylüyor; "Bizim teknolojimiz çok arkadaşımızın olmasını engelleyen şeyler için kullanılıyor."

Ancak firma bu durumu değiştirmek istiyor. JumpWire gibi BitTorrent'te veri arayan ajanslarla çalışarak şirket, içerik analizlerine de yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca yalnızca BitTorrent'te dağıtılmak üzere çekilmiş olan yedi bölümlük dizi, Pioneer One da şirketin 18 aydır devam eden içerik konusunda ilerleme çalışmalarının bir sonucu.

BitTorrent Facebook'la da beraber çalışıyor ancak bu konuda pek sır vermiyor. Üzerinde çalıştıkları muhtemel alan olarak YouTube gibi durmaksızın devam eden bir yayın sistemi olduğu konuşulanlar arasında. Ayrıca Klinker'in şu sözleri BitTorrent'i akıllı telefonlarında görmek isteyenleri de sevindirebilir; "Eylül ayında 10. yılımız şerefine mobil sürümü de hazır etmeyi düşünüyoruz."

Tüm konu: BitTorrent karmasını yükseltiyor!

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: BitTorrent kullanıyor musunuz?