BlackBerry'nin satışı pembe diziye döndü!

CHIP Online
16-10-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir dönemin efsane cep devinin yılan hikayesine dönen satışı, giderek daha da karışık bir hal alıyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bla ... ye-dondu_43186.html

Resimlerle: Cep telefonları pazarı grafiğe dökülürse

Pembe diziye dönen BlackBerry efsanesi, yeni sürprizler ile devam ediyor. Firmanın, Fairfax Financial Holdings tarafından 4,7 milyar dolara satın alınmasının kararlaştırılmasından birkaç hafta sonra, firmanın kurucularından iki tanesi, firmayı geri satın almak doğrultusunda bir amaçları olduğunu açıkladılar.


BlackBerry firmasının toplamda %8 payına sahip olan ortak-kurucuları Mike Lazaridis ve Doug Fregin, firmayı geri almak yönünde keşif niteliğinde bir çalışma başlattılar. Eğer başlatılan bu çalışma başarılı olur ise, ikili, sahip olmadıkları hisseleri de satın alacaklar.


Eğer Fairfax'in, Kanadalı firmayı satın alma yolunda içeriden bir yola sahip olduğunu düşünüyor idiyseniz, bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Finansal analistlerin söylediklerine göre, Fiarfax'in BlackBerry'yi satın almak için yeterli parayı toplayabileceği konusu oldukça şüpheli. Öte yandan, yakında işlenen U.S. Securities and Exchange Commission raporuna göre, Lazaridis ve Fregin, Goldman Sachs ve Centerview Partners'ı finansal danışman olarak tutmuş durumdalar.


Geçtiğimiz haftanın sonlarında ise, Reuters'ın isimsiz kaynaklar kullanarak yaptığı açıklamaya göre, BlackBerry firması, Cisco, Google ve SAP gibi firmalar ile parçalı veya bütün olarak satış hakkında konuşmakta. Bütün bunlar bir araya getirildiğinde ise ortaya, bir zamanların dominant akıllı telefon firmasının şu andaki yolunun gerçekten belirsiz olduğu gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Tüm Konu: BlackBerry'nin satışı pembe diziye döndü!

Resimlerle: Cep telefonları pazarı grafiğe dökülürse

Kaynak: www.chip.com.tr