Chip ve Pardus Dağıtımı Hakkında !

BrsYuksel
30-07-2006, 16:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

öncelikle herkese merhabalar ,
3-5 gün önce tatildeyken Chip Temmuz Sayısını satın aldım . Almamın sebebi ise windows dan sıkılmış olup pardusa geçmek istiyordum ve chip dergisinin ön kapağında ki yazı dikkatimi çekince tereddütsüz satın aldım . Şu anda dergi elimde ve yazıyı size direk yollayayım :

Türkiye'nin İşletim Sistemi
Pardus Linux'un En Yeni Sürümünü sisteminize kurun günveliği maksimuma çıkarın...

Bu yazıyı okur okumaz tereddütsüz aldım . Ama birşey dikkatimi çekti . Sürüm kaçtı ? Hiç bir bilgi yoktu . Ama ben uzun zamandır Chip dergisi alıyordum . O yüzden hiç şans tanımıyordum bir hata ya da bir AYIP olacağına dair . Herneyse bugün eve ulaştım . Hemen bilgisayarımı açıp CD yi taktım ve KURULAN CD 1.0 yazısını görünce hayrete düştüm ! dilim damağım kurudu diyebilirim .

Ne Yani ? Acaba Chip bilmiyor muydu bu tarihle Pardus 1.1 Alpha Sürümü çıktığını ? Takip etmiyor muydu acaba ?

Ve kafama istemeden şöyle bir soru takıldı ve beni sürükleyip götürdü : Chip bunu ilgi çekmek için mi yaptı ? Neden böyle birşey yapsın ki ? isteseydi internette ücretsiz dağıtım zaten alırdı bir FTP den . Ama sürüm nedense 1.0 ve En Yeni başlığı altında .  

Ben şahsen bunu bir hata değil , bir ayıp olarak görüyorum . Böyle bir hata koskoca chip dergisi tarafından yapılamaz . Böyle bir hata olmaz zaten !

Bu ayıbı en kısa zamanda telafi edeceğine inanıyorum Chip dergisinin .

Eğer ağır ithamlarda bulunduysam özür dilerim . hayal kırıklığı ve büyük bir sinir içerisindeyim .

Saygılarımla ...
Barış Yüksel

turksoftware
30-07-2006, 19:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

bunu dergi@chip.com.tr belirtirsen ii olur bence belki yanıtın gec filan gelir arkadasım
Saygılar...

Recep Baltaş
31-07-2006, 13:29   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Sizin de bildiğiniz gibi Alpha,Beta gibi sürmler test aşamsındaki sürümlerdir ve sorun çıkrtabilirler.Bu nedenler verilmemeiş olabilir.

Gökhun Sungurtekin
31-07-2006, 13:32   |  #4  
CHIP Editör
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Dergideki yazı okurların Pardus'u denemeleri değil sürekli kullanmaları üzerine kurgulanmış olduğu için Alpha sürüm vermek büyük bir hata olur. Zira Alpha sürüm hala deneme aşamasında ve bir sürü problemi olabilir.
Asıl bunu vermek bir ayıp olurdu.

Pardus 1.1'in (Kurulabilen versiyon) tam sürümü çıktığında tabii ki onu da vereceğiz. Ancak şu an son tam sürüm 1.0... Kısa süre sonra tam sürümü çıkacakken 1.1'in Alpha'sını vermek pek de mantıklı bir iş değil açıkçası.

Linux'a geçmeyi planlıyorsanız Pardus'u sadece denemekle kalmayıp, sürekli kullanacaksınız demektir. Bu durumda, Alpha aşamasındaki bir işletim sistemiyle çalışmak yapılacak en büyük hatalardan birisi olur.
Sanıyorum CHIP'e bir özür ve bir de teşekkür borçlusunuz :)

nazmicanberk
31-07-2006, 15:23   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
83 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

BÖYLE KUSUR,AYIP VS İÇEREN YAZILAR YAZMADAN BİR ARAŞTIRMA YAPARSAK ÇOK İYİ OLUR ÇÜNKÜ BÖYLE KELİMELER NE CHIP DERGISINE YAKISIYOR NE DE CHIP FORUMUNA.

BrsYuksel
31-07-2006, 15:42   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

@Gökhun Sungurtekin

tabii bir açıdan haklısınız ama ben bir heyecan ile beklediğim için böyle bir durum içerisine düştüm . ayrıca ya chip dergisiydi ya da başka bir dergi onu hatırlamıyorum ama bir bilgisayar dergisi Office 2007b yi dağıtmıştı . Yani onu da aklıma getirince ben Alpha yı görmekte bir kusur beklemezdim :) haklısınız linuxa geçerken Alpha kullanmak mantıksız :) İnsan Pardus diyince her şeyi kabul ediyor kendime açıma diyorum :)

neyse bütün arkadaşlara teşekkür ederim .
Ha gerekirse Özür de dilerim , Teşekkür de ederim .
eywallah.

Ozan Ali Dönmez
01-08-2006, 13:40   |  #7  
CHIP Editör
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Herkese merhaba,
Aslında bir noktayı daha gözden kacirmamakta yarar var. CHIP'in elinizdeki Temmuz sayisi Temmuz ayının hemen başında bayideydı. Yazi, Haziran sonunda tamamlandığında kurulan CD'nin 1.1 Alpha surumu henuz yayinlanmamisti. Bu surum 9 Temmuz'da duyuruldu. Diger yandan 1.1 Alpha 1'e DVD'de yer vermiş olsaydik bazi okuyucularimiz grub'taki bir takım sorunlarla bogusmak zorunda kalacakti. Nitekim 1.1 Alpha da kısa süre içerisinde güncelliğini yitirdi. Su an için 1.1 Alpha 2 yayında.