Çok özel PlanetSide 2 röportajı!

CHIP Online
08-02-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ülkemizde de çok sevilen Türkçe destekli Planet Side 2'nin önde gelen ismiyle sizler için konuştuk!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cok ... oportaji_38577.html

PlanetSide 2, DC Universe Online gibi oyunların geliştirilmesinde ve yönetiminde önemli role sahip ProSiebenSat.1 Games Ürün Yönetim Müdürü Dirk Steiger ile sizler için konuştuk, ülkemizde de çok sevilen, oyun severlerin başında saatlerini geçirdiği PlanetSide 2 ile merak edebileceğiniz soruların cevabını aradık.


1. Bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?


Adım Dirk Steiger ve ProSiebenSat.1 Games'deki tüm SOE oyunlarının Ürün Yönetim Müdürü olarak görev yapıyorum. Kısacası PlanetSide 2, DC Universe Online, Everquest serisi, Wizardry Online ve daha birçok oyunla ilgilenen Ürün ve Proje Yöneticilerinden oluşan takımın başındayım. SOE'nin oyunlarını ProSiebenSat.1 Games'in internet sitesine ve ödeme platformlarına taşıyarak SOE ile oldukça sıkı çalışıyoruz. Oyunların içerik, pazarlama, topluluk yönetimi ve destek açısından daha Avrupa odaklı olmasını sağlıyoruz.


10 yılı aşkın bir süredir oyun sektöründeyim ve bu sürecin büyük bir bölümünde Münih''te IDG Entertainment tarafından yayınlanan Gamestar ve Gamepro gibi Almanya'nın en büyük PC ve konsol oyun dergilerinin efsanevi ekiplerinde yer aldım. 1998 yılında çok daha küçük olan online oyun dünyasını kasıp kavuran EverQuest'in en büyük tutkunlarından biriyim. Çevirmeli modemlerle bağlantı sağladığımız dönemlerdi ve saniyedeki en hızlı indirme hızınız neredeyse 2-3 kilobayt civarındaydı. Bir de şimdi o hızla bir MMO güncellemesi indirdiğinizi düşünün...


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013020811293998672.jpg" alt="" width="220" height="220" align="left" />2. PlanetSide 2 en sevilen oyunlardan biri. Yeni içerikten bahsedebilir misiniz?


İkinci oyun güncellemesi oyuna pek çoğu oyun topluluklarında daha önceden talep edilen ve tartışılan ilgi çekici özellikleri ve ayarlamaları getiriyor. Özellikle de düşük seviyedeki GPU'lar için genel performans artışı, daha fazla öldürme sayısına sahip olan oyuncunun daha fazla XP elde ettiği dinamik XP sistemi, oyundaki araçlar gibi öldüremeyeceğiniz objelere zarar vermek için Partial damage XP, savunma ve popülasyon bonusları için XP kaynaklarını daha iyi görüntüleme, oyuncuların skorlarını kıyaslamada dakikayı baz alan kullanıcı arayüzü, tüm imparatorluklar için yepyeni silahlar, düşmanlar, yandaşlar ve ekibinizdeki üyelerin kafalarında beliren göstergeler ve haritalar için oyuncular tarafından ayarlanabilen renkler, haritadaki aktif savaş lokasyonlarını vurgulayan Hot Spot sistemi, amfi ve tekno tesisler yumurtaların olduğu odalardan üslerin içlerine ve duvarlarına kadar yeryüzüne çıkmaya gerek kalmadan gitmeyi sağlayan tünel sistemi ve çok daha fazlası... Ayrıca herkes oyunun gelecekteki yeniliklerine katkıda bulunabilir. planetside.com/roadmap adresine girin ve geliştiricilerin önümüzdeki alt ay için ne üzerinde çalıştığını görün.


Tüm Konu: Çok özel PlanetSide 2 röportajı!

Kaynak: www.chip.com.tr