Çok özel PlanetSide 2 röportajı!

Ülkemizde de çok sevilen Türkçe destekli Planet Side 2'nin önde gelen ismiyle sizler için konuştuk!

Çok özel bir röportaj!

PlanetSide 2, DC Universe Online gibi oyunların geliştirilmesinde ve yönetiminde önemli role sahip ProSiebenSat.1 Games Ürün Yönetim Müdürü Dirk Steiger ile sizler için konuştuk, ülkemizde de çok sevilen, oyun severlerin başında saatlerini geçirdiği PlanetSide 2 ile merak edebileceğiniz soruların cevabını aradık.

1. Bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Adım Dirk Steiger ve ProSiebenSat.1 Games'deki tüm SOE oyunlarının Ürün Yönetim Müdürü olarak görev yapıyorum. Kısacası PlanetSide 2, DC Universe Online, Everquest serisi, Wizardry Online ve daha birçok oyunla ilgilenen Ürün ve Proje Yöneticilerinden oluşan takımın başındayım. SOE'nin oyunlarını ProSiebenSat.1 Games'in internet sitesine ve ödeme platformlarına taşıyarak SOE ile oldukça sıkı çalışıyoruz. Oyunların içerik, pazarlama, topluluk yönetimi ve destek açısından daha Avrupa odaklı olmasını sağlıyoruz.

10 yılı aşkın bir süredir oyun sektöründeyim ve bu sürecin büyük bir bölümünde Münih''te IDG Entertainment tarafından yayınlanan Gamestar ve Gamepro gibi Almanya'nın en büyük PC ve konsol oyun dergilerinin efsanevi ekiplerinde yer aldım. 1998 yılında çok daha küçük olan online oyun dünyasını kasıp kavuran EverQuest'in en büyük tutkunlarından biriyim. Çevirmeli modemlerle bağlantı sağladığımız dönemlerdi ve saniyedeki en hızlı indirme hızınız neredeyse 2-3 kilobayt civarındaydı. Bir de şimdi o hızla bir MMO güncellemesi indirdiğinizi düşünün...

2. PlanetSide 2 en sevilen oyunlardan biri. Yeni içerikten bahsedebilir misiniz?

İkinci oyun güncellemesi oyuna pek çoğu oyun topluluklarında daha önceden talep edilen ve tartışılan ilgi çekici özellikleri ve ayarlamaları getiriyor. Özellikle de düşük seviyedeki GPU'lar için genel performans artışı, daha fazla öldürme sayısına sahip olan oyuncunun daha fazla XP elde ettiği dinamik XP sistemi, oyundaki araçlar gibi öldüremeyeceğiniz objelere zarar vermek için Partial damage XP, savunma ve popülasyon bonusları için XP kaynaklarını daha iyi görüntüleme, oyuncuların skorlarını kıyaslamada dakikayı baz alan kullanıcı arayüzü, tüm imparatorluklar için yepyeni silahlar, düşmanlar, yandaşlar ve ekibinizdeki üyelerin kafalarında beliren göstergeler ve haritalar için oyuncular tarafından ayarlanabilen renkler, haritadaki aktif savaş lokasyonlarını vurgulayan Hot Spot sistemi, amfi ve tekno tesisler yumurtaların olduğu odalardan üslerin içlerine ve duvarlarına kadar yeryüzüne çıkmaya gerek kalmadan gitmeyi sağlayan tünel sistemi ve çok daha fazlası... Ayrıca herkes oyunun gelecekteki yeniliklerine katkıda bulunabilir. planetside.com/roadmap adresine girin ve geliştiricilerin önümüzdeki alt ay için ne üzerinde çalıştığını görün.

Bu oyunu bu kadar özel kılan nedir?

Bu oyunu bu kadar özel kılan nedir?

3. Bu oyunu bu kadar özel kılan nedir?

Aslında devasa boyutu diyebiliriz. Eğer Battlefield veya Call of Duty'deki herhangi bir haritada oynadıysanız, PlanetSide 2'ye bayılacaksınız. Haritada belirlediğiniz bir noktada ekibinizi toplayarak can alıcı bir alana saldırı düzenleyebilir ve keşif ekibinizden gelen haberler doğrultusunda taarruz taktiklerinizi planlayabilirsiniz. Ya da sadece en sevdiğiniz donanımı alıp hararetli bölgeye dalarak düşman hattının arkasında daha fazla deneyim puanı kazanmayı deneyebilirsiniz. PlanetSide 2 kendi oyun stilinizi ortaya koymanıza ve geliştirmenize izin veriyor. Tabii ki savaş, siz oturumu kapattıktan sonra da devam ediyor. Savaşın ön safları siz dinlenirken değişiyor. Bu tarz oyunlarda oldukça nadir rastlanan bir özellik.

4. Türkçe dil desteği olacak mı?

Geçtiğimiz yıl 20 Kasım'da oyun başladığından beri Türkçe dil desteği mevcut.

5. İnsanlar yeni oyunu seviyor mu?

Tabii ki seviyorlar. Oyun geçtiğimiz yılki E3 etkinliğinde aldığı birçok ödülün yanı sıra 2012 sonunda da çeşitli "Yılın Oyunu" ödüllerine layık görüldü. 85-90 arasında değişen inceleme puanları ise hem oyuncuların hem de medyanın oyun hakkında olumlu düşündüğünü gösteriyor. ProSiebenSat.1 Games ve SOE için oyuncu geribildirimleri çok değerli. Bu yüzden oyuncu topluluğunu aynı masa etrafında toplayarak onların neler düşündüklerini tartışıyoruz ve PlanetSide 2'de harcadıkları zamanı nasıl artırabileceğimize odaklanıyoruz. Şu anda kafamızda çok sayıda fikir ve konsept mevcut olduğu için ileride kullanılacak özelliğin hangisi olduğuna karar vermek gerçekten çok zor. Oyuncularımızın bizimle bu kadar doğrudan konuşarak eğlenebildikleri için gurur duyuyoruz. Buradaki en büyük sorumluluğumuz, oyunu en sevilen MMO Shooter olarak benimsetmek için çok uzun süredir PlanetSide 2'nin tüm tutkunlarına, kulak verdiğimizi herkese göstermektir. 2013 yılı için elimizde koz olarak tuttuğumuz pek çok sürprizin olduğundan hiç şüpheniz olmasın.

Okuyucu Yorumları