Dev siteye şok bir yasak geldi!

CHIP Online
26-05-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Fotoğraf paylaşımı denildiği zaman akla ilk gelen uygulama Instagram işte bu sebepten yasaklandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dev ... ak-geldi_47361.html

Resimlerle: En garip 10 web sitesi!

Geçmişi ve bugünü ile ilgili en çok fotoğraf örneğini gördüğümüz ve "Neydi, ne oldu." dediğimiz ülkelerin başında İran geliyor. Sıkı bir yönetim şekline sahip olan ülkede, Instagram gibi büyük sosyal paylaşım uygulaması gönül rahatlığı ile kullanılabiliyordu. Hatta ülke başkanı Hasan Ruhani ve dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyi bile uygulama üzerinde kendi hesaplarına sahiplerdi.


Ancak bugüne kadar gönül rahatlığı ile kullanılan bu uygulama, açılan özel bir dava sonucunda "mahremiyet kaygıları" baz alınarak, tamamen kullanım dışı bırakıldı. İran, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal paylaşım platformlarını çoktan kara listesine almıştı. Bu aybaşına kadar rahatça kullanılan WhatsApp uygulamasıysa, "Amerikan Siyonist" sıfatı ile adlandırılan Mark Zuckerberg'in sahip olduğu Facebook tarafından satın alındıktan sonra, kısa sürede engellenmişti. Instagram'ın da Facebook'un bir parçası olması, an itibariyle kendisine uygulanan engellemeyi hiç de şaşırtıcı kılmıyor.


Tüm bu yasaklar ülke genelinde net bir tutarlılık göstermiyor zira İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, aktif bir twitter kullanıcısı. Ayrıca birçok kişi, engelli sitelere girmenin o ya da bu şekilde bir yolunu buluyorlar.   

Tüm Konu: Dev siteye şok bir yasak geldi!

Resimlerle: En garip 10 web sitesi!

Kaynak: www.chip.com.tr