Eski NVIDIA sahiplerine kötü haber!

CHIP Online
17-03-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer halen NVIDIA imzalı bu kartlardan birine sahipseniz, haberimiz sizi biraz sinirlendirecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/esk ... tu-haber_45990.html

Resimlerle: En çılgın grafik kartları

Tarihte biraz geriye, 2006 yılına gidersek, dönemin en hızlı ekran kartlarından birisinin GeForce 8800 GTX olduğunu görürüz. 2007 yılı ile piyasaya giren 8800M GTS ve GTX ile çok yönlülüğünü ortaya koyan NVIDIA, günümüzde halen üst seviyede ekran kartı üretmeyi sürdürüyor.


Bazı efsaneleşmiş ekran kartlarının gücü, çoktan günümüz grafik teknolojisine yenildi. NVIDIA tarafındaysa konu hakkında hem ticari, hem de politik bir karar alınmış durumda. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında piyasaya sürülen GTX 400 serisinden eski kartlar, "Release 340"dan sonra gelecek hiçbir tam yazılım güncellemesini alamayacak. Her ne kadar birçoklarını büyük oranda sinirlendirecek bir karardan bahsediyor olsak da bahsi geçen ürünlerin büyük oranı, çoktan miladını doldurmuş durumda.


Evet, NVIDIA GTX 400 ve öncesi modellere yazılım desteği vermeyi kesecek ama onları tam anlamıyla da terk etmeyecek. 1 Nisan 2016 tarihine kadar tüm kartlar için, başta bug'lar olmak üzere, birçok düzenleme güncellemesi yapılacak. Bu da demek oluyor ki NVIDIA bazı modelleri için, tam olarak olmasa da, 10 yıllık yazılım desteği sağlamış olacak. Olaya bu açıdan bakıldığı zaman herhangi bir firmanın verdiği yazılım desteği ortalamasının çok ama çok üzerinde bir süreden bahsettiğimizi de unutmamak lazım.


NVIDIA tarafından yapılan listede adı geçmeyen kartlarsa, genel geçer güncellemeleri almaya devam edebilecekleri gibi, yeni üretilmiş olan kartlar da Release 343 ve sonrasındaki tüm güncellemelere kavuşabilecekler. 

Tüm Konu: Eski NVIDIA sahiplerine kötü haber!

Resimlerle: En çılgın grafik kartları

Kaynak: www.chip.com.tr