Facebook'un Android sevdası!

CHIP Online
29-11-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'tan ilginç açıklamalar: "Şimdi Droidfooding zamanı. iPhone'u bırakın, Android'e geçin!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... -sevdasi_37212.html

Resimlerle: Facebook ve Google+ 1997'de olsaydı...

"Eskiden çalışanlarımıza öncelikli olarak iPhone veriyorduk..." Bu sözler Facebook'un isimi açıklanmayan sözcülerinden birisinden geliyor. Nitekim kendisi, artan Android işletim sistemine sahip telefon satışları yüzünden, Facebook çalışanlarının ve test kullanıcılarının kullandıkları iPhone cihazlarını Android işletim sistemi kullanan modellerle değiştirmeleri gerektiğini söyledi.


Bununla da yetinmeyen konuşmacı kendilerinin Google'ın işletim sistemi üzerinde daha çok "Dogfooding" yapmarı gerektiğine değindi. "Dogfooding" terimi normalde, kendi köpeğinizin mamasını yemeniz anlamına geliyor. Nitekim bu tabir başta teknoloji dünyasında olmak üzere, birçok durumda bir firmanın ya da kişinin yarattığı ürünü kullanmak suretiyle tanıtımını üstlenmesinden geçiyor. Facebook'un başlattığı yeni kampanya ise bu isim ile fazlası ile benzeşiyor: "Droidfooding."


Facebook'un merkez binasında şimdiden birçok pano ve kapı üzerinde "Bugün değiştirin" yazan bir poster bulunuyor. Çalışanların bir an evvel iPhone'larını açık bir şekilde Andorid telefona terfi etmeleri gerektiğini ve bu sayede Android uygulamalarını çok daha hızlı bir şekilde test edebilmeleri gerektiğini işaret ediyor.


<span style="text-decoration: underline;">Dahası da var... Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Facebook'un Android sevdası!

Resimlerle: Facebook ve Google&amp;#043; 1997'de olsaydı...

Kaynak: www.chip.com.tr