Firefox Mobile'ı PC'nizde deneyin!

CHIP Online
19-10-2008, 02:10   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox Mobile'ı denemek için Nokia'ya sahip olmanız gerekmiyor. Mobil tarayıcının PC sürümü burada!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fire ... e-deneyin_9222.html

Mozilla, [url=""]Fennec kod adı ile geliştirdiği Firefox Mobile'ın[/url] ilk alpha sürümünü Nokia N800 / 810'lar için indirmeye sundu. Ancak asıl sürpriz, denemek isteyen Windows, Mac OS X ve Linux kullanıcıları için de üç farklı sürümün yayınlanmış olması. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak indirebileceğiniz dosyalar yardımıyla mobil Firefox'u bilgisayarınızda deneyebilirsiniz.

Mozilla, bu hareketiyle daha fazla kullanıcıdan geri bildirim almayı amaçlıyor. Şu an için çok kısıtlı olan mobil cihaz desteği ile yetinmek istemeyen organizasyon, bilgisayar kullanıcılarına da ulaşarak fikirlerini öğrenmek istiyor.

Mozilla'dan yapılan açıklamaya göre, Firefox Mobile'ın Windows Mobile ile çalışan cihazlar için farklı bir sürümü üzerinde de çalışmaların sürdüğü duyuruldu. Ancak Windows Mobile sürümü henüz alpha aşamasına bile ulaşmış değil. Tarayıcı şimdilik sadece Debian Linux tabanlı Maemo işletim sistemini kullanan Nokia N800 / 810'lar üzerinde çalışıyor. Tabi bir de Windows, Linux ve Mac OS X tabanlı PC'lerde...

Download:
[url=""]Firefox Mobile (Fennec) (Windows) [/url]

[url=""]Firefox Mobile (Fennec) (Mac OS X) [/url]

[url=""]Firefox Mobile (Fennec) (Linux) [/url]

Not: Windows sürümü için hazırlanan ZIP dosyasını indirin ve yeni bir klasöre açın. Klasör içerisindeki "Fennec" simgesine çift tıklayarak uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Tüm konu: Firefox Mobile'ı PC'nizde deneyin!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox Mobile'ı denediniz; görüşleriniz...

Fattur
19-10-2008, 18:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

indirme bitsin deneyeceğim...