Galaxy S4'te kablosuz şarj olabilir!

CHIP Online
19-01-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son iddialar Galaxy S4'ün bu önemli özellikle geleceğini söylüyor. Ama hepsi bu kadar da değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gal ... olabilir_38190.html

Resimlerle: Galaxy S3 ve iPhone 5 kapışıyor!

Galaxy S4 hakkında gelen iddialar, önümüzdeki aylarda ortaya çıkması beklenen cebin kablosuz şarj işleviyle geleceğini söylüyor.


Korece web sitesi DDaily'ye göre Samsung, Galaxy S4'ten ayrı olarak özel bir arka kapak ve kablosuz şarj istasyonu satışa sunacak. Bu aksesuarın fiyatının ne kadar olacağı ise şimdilik bilinmiyor. İddialar, Galaxy S4'ün çıkış tarihiyle ilgili bize herhangi bir ipucu da vermiyor.


Siteye göre Samsung, kablosuz şarjda daha gelişmiş bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu alternatif ve daha gelişmiş yöntem, "rezonant manyetik eşleme" olarak adlandırılıyor ve güç kaynağından 2 metreye kadar uzaklıktan onu şarj edebilmenize izin veriyor. Manyetik kablosuz şarj, bugün Nokia Lumia 920 gibi bazı cepler gibi güç kaynağına temas etmeyi gerektirmiyor. Bununla birlikte DDaily'ye göre rezonant manyetik eşleme şimdilik çok maliyetli olacağından, Samsung'un standart kablosuz şarjla yola devam etme ihtimali yüksek.


Lumia 820, Lumia 920, HTC 8X gibi yeni ceplerin kablosuz şarj ile gelmesi, Galaxy S4'ün gerçekten de böyle bir işleve sahip olabileceğini gösteriyor.

Tüm Konu: Galaxy S4'te kablosuz şarj olabilir!

Resimlerle: Galaxy S3 ve iPhone 5 kapışıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr