Girişimciler ve mentorlar buluştu!

CHIP Online
01-05-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet sektörünü ele alan bu etkinlik, girişimcileri Türkiye'deki önemli isimlerle buluşturdu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gir ... -bulustu_46879.html

30 Nisan Çarşamba günü Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) desteğiyle Maslak Sheraton'da düzenlenen GBA Mentor Clinic II, fikir aşamasında olan, işinin başında olup işini geliştirmek isteyen girişimcileri, internet ekosisteminin Türkiye'deki önemli temsilcileriyle buluşturdu.

GBA Başkanı ve Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, yaptığı açılış konuşmasında, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi ve girişimcilerin mentorluk desteği ile işlerini hızlandırmalarını amaçlayan GBA'nın ekosisteme katkılarını şöyle özetledi: "Bugüne kadar aldığımız yaklaşık 900 başvuru arasından 280 tanesi ile yüz yüze görüşmeler düzenledik. 80 tanesi ise Venture Academy'de sunum yapma şansına sahip olurken, aralarından 10 girişime GBA yatırımcılarından destek geldi. Şimdi 4.5 milyon TL'ye ulaşmış olan yatırım portföyümüzde yer alan 10 girişimden altısı da, GBA üyesi olmayan sektördeki diğer yatırımcılardan ikinci tur yatırımlarını aldılar. Bugün ise Mentor Clinic II'de 35 mentor ile girişimcilerin ve Türkiye internet ekosisteminin yanındayız."

"Yeni ekonominin doğru yönetilmesi daha önemli"


GBA Mentor Clinic II'nin bir sonraki konuşmacısı TEB KOBİ Bankacılığı Direktörü Devrim Ziya Tavil ise, "Startuplarda İş Geliştirme" konusuna değinirken konuşmasında çarpıcı istatistiklere yer verdi. ABD'de her yıl 2.5 milyon şirketin kurulduğunu, ancak bu şirketlerden yalnızca yüzde 1'inin iyi bir noktaya gelebildiğini söyleyen Tavil, "Türkiye'de ise her yıl 128 bin işletme kuruluyor, fakat bu şirketlerin yüzde 60'ı ilk beş yılda batıyor. Buna rağmen her yıl 18 milyar TL girişimcilik anlamında ekonomiye giriş yapıyor. Biz bu noktada TEB olarak ciddi bir ticari potansiyel görüyoruz ve bu ekonominin doğru yönetilmesinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. 


Tüm Konu: Girişimciler ve mentorlar buluştu!

Kaynak: www.chip.com.tr