Google Silver'dan yeni söylenti!

CHIP Online
02-05-2014, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın belirli ceplere "özel muamele" yapacağı Android Silver, ciddiyet kazanıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... soylenti_46863.html

Resimlerle: İşte 299 dolarlık "kusursuz cep" OnePlus One!

Google'ın "Android Silver" programı altında belirli ceplere özel hizmetler sunacağına dair dedikoduları daha önce duymuştuk. Bu kez ise The Information'dan gelen yeni bir rapor, programın farklı üreticilerin yeni üst düzey cepler üretmesini sağlayacağını iddia etti.


İddialara göre Google, telefon üreticilerinin bu yeni girişime hızla destek olmaları için 1 milyar dolar yatırım yapmak istiyor. Bu para, iddiaya göre Google'ın programına kayıt olan donanım ortaklarının geliştirme ve pazarlama maliyetlerine yardım edecek.


Bu teşvikler karşılığında Google, kısıtlı ek yazılımla gelen Android Silver cihazları üzerinde daha fazla denetime sahip olacak. Silver ceplerdeki standart olmayan Android uygulamaları, kullanıcılar tarafından kaldırılabilecek. Bu yazılımsal değişiklikler, muhtemelen Silver cihazlarının Android güncellemelerini daha çabuk almalarını sağlayacak.


Google'ın ek yazılımlar üzerindeki denetimi yanında Silver'ın su geçirmezlik, gelişmiş ses tanıma gibi gelişmiş donanımsal işlevleri de "destekleyeceği" iddia ediliyor. Rapor, şu an hangi üreticilerin Silver'a kaydolduğu hakkında bilgi vermiyor. Ancak bir söylentiye göre Silver; yakın gelecekte Nexus'un yerini alabilir. Böyle bir durumda, Google'ın uzun zamandır kullandığı Nexus markası için yolun sonu gelmiş demektir...

Tüm Konu: Google Silver'dan yeni söylenti!

Resimlerle: İşte 299 dolarlık "kusursuz cep" OnePlus One!

Kaynak: www.chip.com.tr