Hangi dosya biçimini ne zaman kullanmalı?

CHIP Online
11-02-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

DOC mu PDF mi? FLAC mı MP3 mü? PNG mi JPG mi? Bu yazımız hangi formatı kullanacağınızı belirleyecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/han ... llanmali_38588.html

Resimlerle: En iyi ve bedava dosya kurtarma yazılımları!

İnternetin ilk zamanlarında fotoğraf, müzik dosyaları için kullanılan dosya türleri oldukça kısıtlıydı. Web sayfalarında rastladığımız resimlerin çoğu JPG veya GIF biçimindeydi, sesler ise WAV veya MIDI dosyalarından oluşuyordu. Ancak bugün internetin gösterdiği gelişim ve dosya türlerinin çoğalmasıyla daha iyi seçenekleriniz var.


Bu yazımızda en çok kullanılan üç dosya türü belgeler, resim dosyaları ve görsel dosyalarını ele alıp, her biri için en uygun türü seçmenize yardımcı olacağız.


PNG mi, JPG mi?


İki resim biçimi de bugünkü web sayfalarında sıkça kullanılıyor. PNG ile JPG arasındaki en önemli fark, dosya boyutlarında bulunuyor. JPG, az miktarda kayıpla resimleri yüksek oranda sıkıştırabiliyor. PNG ise resimlere kayıpsız bir sıkıştırma uyguluyor. PNG'nin diğer bir özelliği ise saydamlık özelliğini desteklemesi.


Yüksek çözünürlüklü fotoğraflarınızı blog'unuzda yayınlayacaksanız, onları bir kerede JPG olarak kaydedin. JPG'leri değiştirip tekrar kaydetmeniz, her seferinde kalite kaybı yaşamanıza neden olacaktır.


Simgeler veya keskin kenarlı görseller oluşturuyorsanız, PNG'yi tercih etmelisiniz. Ancak PNG dosyalarının JPG'lere göre önemli ölçüde daha büyük olduğunu unutmayın.


Tüm Konu: Hangi dosya biçimini ne zaman kullanmalı?

Resimlerle: En iyi ve bedava dosya kurtarma yazılımları!

Kaynak: www.chip.com.tr