İndirmeniz tamamlanınca PC'niz kapansın!

CHIP Online
01-11-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC'nizi indirdiğiniz dev dosyalar için gece açık mı bırakıyorsunuz? O halde bu ipuçları size göre!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ind ... kapansin_36688.html

Resimlerle: Can sıkan Windows sorunlarına çözümler

Dosya indirme işlerinizi gece yapıyor ve PC'nizi bu iş için açık bırakıyorsanız, indirmeleriniz bittiğinde bilgisayarınız muhtemelen açık kalıyor ve bunun sonucu olarak elektrik tüketmeye devam ediyordur. Ancak sizinle paylaşacağımız bazı ipuçları ile indirmeler bittiğinde PC'nizi otomatik olarak kapatabilir, hem elektrikten tasarruf edebilir, hem de belki de daha sessiz bir ortamda uyuyabilirsiniz.


&lt;span style="text-decoration: underline;">SmartPower</span>


SmartPower ile bilgisayarınızın ne zaman kapatılacağını ayarlayabilir, işlemciniz kullanılmadığında otomatik olarak kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Bilgisayarınızı belirli bir saatte kapatmak için Schedules sekmesini kullanın ve yeni bir "Power off" kuralı ekleyin. Kural için normalde yattığınız zamanı seçin. Şimdi Networks sekmesine gidin ve "Stay on..." kutcuğunu işaretleyin.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2012102814255548972.jpg" alt="" width="608" height="349" />


Böylece ağ trafiği belirlediğiniz eşik değerinin ("Threshold") altına düştüğünde ve belirli bir süre böyle devam ettiğinde, PC'niz kapatılacaktır. Eşik değerinin sadece indirme değil, göndermeyi de içine alan bir değer olduğunu aklınızda bulundurun. Dolayısıyla bir Torrent indirmesi bittiğinde karşıya yükleme devam edeceğinden, SmartPower ağınızın etkin olduğunu düşünebilir. Bunun üstesinden gelmek için Torrent istemcinizde bir karşıya yükleme kısıtlaması belirleyebilir, SmartPower'daki eşik değerini karşıya gönderme hızınızdan yüksek bir değere ayarlayabilirsiniz.


Tüm Konu: İndirmeniz tamamlanınca PC'niz kapansın!

Resimlerle: Can sıkan Windows sorunlarına çözümler

Kaynak: www.chip.com.tr