İşte Windows 8.1'deki güvenlik geliştirmeleri

CHIP Online
05-08-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8.1'de bulunacak önemli geliştirmeler, Microsoft tarafından böyle sıralandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ist ... irmeleri_41882.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Önizleme sürümü ve geçtiğimiz günlerde kurumsal sürümü indirmeye sunulan Windows 8.1, birçok güvenlik geliştirmesiyle geliyor. Biyometrik desteği geliştirilen Windows 8.1, parmak izi donanımlarını artık tanıyor ve daha iyi destekliyor.


Microsoft, geliştirilen biyometrik desteğini şöyle açıklıyor: "Biyometrik cihazları şimdiye kadar sadece müşterimiz cihaza oturum açtığında destekliyorduk. Şimdi ise kullanıcı herhangi bir yerde Windows oturum bilgisi isteği gördüğünde, biyometrikleri kullanabilecek. Böylelikle güvenli web siteleri ve uygulama-içi hesap doğrulamaları için parola yazmaya gerek kalmayacak."


Trusted Platform Module desteği de geliştirilen Windows 8.1, kurum çalışanlarının işe kendi bilgisayarlarıyla gelmelerine ve kendi güvenlik ayarlarıyla çalışmalarına izin verecek.


Windows 8.1, InstantGo destekli PC'lerde cihaz şifrelemesini kullanabilecek. Buna ek olarak Remote Data Removal, IT yöneticisinin çalışanın kişisel bilgisayarındaki tüm kurumsal verileri uzaktan silmesine izin verecek. Bu sırada çalışanın kişisel verilerine zarar gelmeyecek.


Windows 8.1 ile beraber Windows Defender'ın da yeni bir sürümü yayınlanacak. Microsoft'a göre Defender, yeni yüksek performanslı davranış izleme yeteneği sayesinde bellekteki, kayıt defterindeki ve dosya sistemindeki belirli "kötü davranışları" izleyecek. Bunun için virüs imzalarının oluşturulmuş olmasına gerek olmayacak.


Yeni Windows'taki güvenlik geliştirmelerinden nasiplenen bir başka yazılım ise yeni Internet Explorer 11. IE11'deki yeni bir API, Microsoft'a göre anti-zararlı yazılımlarının bir ikili kodun yüklenip yüklenmemesine karar vermesine izin verecek.


Windows 8.1'in güvenlik geliştirmeleri hakkında daha fazla bilgi için Windows blog'una göz atabilirsiniz.

Tüm Konu: İşte Windows 8.1'deki güvenlik geliştirmeleri

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr