Metro'nun 2010'daki adı...

CHIP Online
21-09-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, 3 yıl önce Windows 8'i tasarlarken bakın neler düşünmüş; neler yapmış...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/metro-nun-2010-daki-adi_35992.html

Resimlerle: İşte Windows 8'in yeni kilit ekranları

Windows 8'in çıkmasına haftalar kaldı. 3 yıl önce ise Microsoft, yeni işletim sisteminin nasıl olacağını henüz düşünmeye başlamıştı. Microsoft'un Windows 8'deki Metro stilini geliştirme süreci hakkındaki bir makale, FastCoDesign.com adlı bir web sitesinde yayınlandı.


Makaleye göre Microsoft'un Windows kullanıcı deneyimi direktörü Sam Moreau ve Windows tasarımcısı Jensen Harris, Mayıs 2009'da şirketin farklı bölümlerinden 150 takım üyesiyle beraber bir konferans salonunda Windows 8'in tasarımı üzerine konuştular. Makaleye göre şirket, bu konuşmaların ardından 2010'da "Pocahontas" adında bir örnek tasarımla ortaya çıktı.


Bu terim, şirketin "yeni bir dünya"ya olan yolculuğunu, tasarımın PC işletim sistemindeki önemini belirtiyordu. Rakip şirket Apple'ın ürünlerinde tasarıma önem vererek büyük kazançlar sağlaması, Microsoft'u tasarım konusunda iteklemişti.


Makale, Metro arayüzünün 20. yüzyılda Almanya'da faal olan tasarım okulu Bauhaus'dan da oldukça etkilendiğini söylüyor. Moreau, okulda ortaya çıkan tasarım akımını şu sözlerle açıklıyor: "En güzel biçim ve işleve indirgenmek - Bauhaus tam da buydu."

Tüm Konu: Metro'nun 2010'daki adı...

Resimlerle: İşte Windows 8'in yeni kilit ekranları

Kaynak: www.chip.com.tr