Microsoft'tan "pil çözümü!"

CHIP Online
09-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, yeni nesil Surface tabletlerinin daha uzun pil ömrü sunması için, işte bunu üretiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/microsoft-tan-pil-cozumu_42495.html

Resimlerle: Birbirinden ilginç 10 klavye!

Sadece birkaç gün önce görücüye çıkan Microsoft'un yeni tableti Surface Pro 2, her ne kadar beraberinde çok büyük yenilikler getirmiyor olsa da aslında gözükenden fazlasını vaat ediyor. İlk olarak Surface RT 2 modeli ile kendisini gösteren seri, akabinde Pro modelinin de devamı geleceğini müjdelemişti.


Öyle görünüyor ki bahsi geçen yeni Pro 2 modelin en büyük özelliği, yeni kapak - kılıfının sahip olacağı pil düzeneği. Evet, doğru duyunuz; Microsoft an itibarı ile yeni Pro 2'yi kaplayacak olan kapağa, cihazın daha uzun ayakta kalabilmesi için fazladan enerji üretmesini sağlayacak bir teknoloji eklemeye çabalıyor. Power Cover adı verilen bu yeni sistem sayesindeyse, yeni Surface cihazlar, gün boyu rahatlıkla kullanılabilir hale gelecekler.


Konu hakkındaki ilk adım, zaten Haswell çipleri kullanılarak atılmış; ürünün pil ömrü, bir önceki modellere göre gözle görülür şekilde arttırılmıştı. İlk Surface modelleri üzerinde bulunan Type Cover, özellikle düz zeminde mükemmel performans sağlıyordu.


An itibarı ile Power Cover'ın çıkışına dair hiçbir bilgi bulunmuyorken, birçok kaynak ürünün Surface Pro 2 ile değil, daha sonrasında, tek başına satılacak bir ürün olacağı konusunda hem fikir. Bir diğer söylentiye göreyse cihaz kuvvetle muhtemel ilk Surface Pro'lar ile uyumlu çalışacak ama kesinlikle eski Surface RT cihazlar ile uyumlu olmayacak.

Tüm Konu: Microsoft'tan "pil çözümü!"

Resimlerle: Birbirinden ilginç 10 klavye!

Kaynak: www.chip.com.tr