Microsoft'tan şaka gibi bir hata!

CHIP Online
31-07-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, kendi sayfalarını, kendine ait telif haklarını çiğnediği gerekçesiyle Google'a ihbar etti

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... bir-hata_41799.html

Resimlerle: Ünlü hata mesajları

Yazılım devi kendi sitesi Microsoft.com'u arama sonuçlarından kaldırması için Google'a başvuru yaptı. Telif hakları ihlalleri ile ilgili gelen uyarıları analiz edip gerektiğinde ilgili siteleri endeksinden çıkaran Google'a Microsoft'tan gelen bu uyarı, Google ile birlikte hemen herkesi şaşırttı.


Şirket, kendisine ait telif haklarının takibi ve gereken işlemleri yapmasından sorumlu LeakID adlı organizasyon üzerinden Google'a gönderdiği uyarıda, kendisine ait microsoft.com ve microsoftstore.com altında yer alan 6 adet bağlantının arama motorunun endeksinden çıkarılmasını talep etti.


Microsoft, talebine gerekçe olarak, söz konusu sayfalarda tüm hakları kendisine ait materyallerin bulunduğunu ve bu sayfaların, telif haklarını ihlal ettiğini gösterdi. Başka bir deyişle Microsoft, kendi sayfalarını, yine kendine ait telifleri çiğnediği için Google'a ihbar etmiş oldu.


Neyse ki Google, LeakID tarafından yapılan yanlışlık sonucu ortaya çıkan bu talep karşısında herhangi bir adım atmadı ve bu saçma hatayı, büyümeden kapattı. Microsoft'tansa, yapılan bu gülünç hatayla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Tüm Konu: Microsoft'tan şaka gibi bir hata!

Resimlerle: Ünlü hata mesajları

Kaynak: www.chip.com.tr