Notebook Acilmiyor...

emoz159
14-12-2007, 01:38   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Merhabalar herkese...

Arkadasimin Twinhead marka notebook unun HDD kendini kilitledi. Bizde Hdd ye hem bira bakmak hem de yeni hdd ile degistirmek icin bilgisayari acalim dedik. Ama öyle bir yere koymuslarki HDD ve Ram i; bilgisayari komple sökerek ancak ulasabildik. Öyleki bilgisayarin kasasinin altinda ve acmak icin hic bir vidali yer yok. Vidali tek yer fanda o da fani sökerek notebook un üst kismini cikarabilmek icin. Klavye kismini söktüm, bilgisayarin altindaki vidalari söktüm monitörü ve klavye vs baglanti kablolarini söktüm. ortaya RAM ancak cikabildi. HDD de tam altindaymis ( Buraya kadar olan kismi bu tip bilgisayar almayi düsünenlere uyari olmasi icin anlattim. Benim Vaio cok rahat RAM ve HDD üzerinde bi vidali kapak, vidayi actigin gibi karsinda, süper )

Neyse gelelim olaya. Bilgisayari tekrar topladim, kablolarini taktim ama bilgisayar acilmiyor yani Power isigi ve HDD isi sadece yaniyor o kadar. Hic bir tepki yok, öyle ki fan bile calismiyor yani o derece... Kapatma tusuna basili tutuyorum yine kapanmiyor. Acaba sorun nedir ? Bir yeri vidalarken  klayve altindaki metale degen ayaklardan birini yanlislikla kirmistim (Yakin zamanda resim ekleyecegim ) acaba onun bir etkisi olabilir mi?
Servise yollasam gelmesi uzun sürecek biliyorum ama ( Almanya ya yollamam gerek ) servis ücreti ne kadar tutar bir
bir fikriniz var mi???

Lütfen bir yardim, yoksa bir bilgisayar almam gerekecek...

Son Düzenleme: emoz159 ~ 14 Aralık 2007 10:30
Borga-x
14-12-2007, 10:47   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Teknık servıs yolu gözükmüş sana. Bence daha da mıncıklayıp bozmaktansa teknık servıse götür ona yapılacak hıcbır sey yok.