Panasonic'in yeni ürünleri tanıtıldı!

CHIP Online
12-02-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Teknoloji devi Panasonic, yeni TV'lerini, TV teknolojilerini, kameralarını ve fazlasını tanıtttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pan ... anitildi_38628.html

Panasonic'in Nice'te (Fransa) düzenlediği Panasonic Convention 2013'te bir konuşma yapan, Panasonic Türkiye genel müdürü Ahmet Telatar, firmanın önümüzdeki dönemde enerji alanında önemli yatırımlar yapacağını belirtti.


Güneş panelleri alanında önde gelen üreticilerden biri olan Panasonic tüketici elektroniği alanındaki başarısını kişisel elektrik üretimi alanına da taşımayı planlıyor. Bu alanda komple çözüm satmayı planladıklarını belirten Ahmet Telatar, kendi elektriğini üreten bir evde sistemin, 7-10 yıl içinde maliyetini amorti ettiğini, büyük işletmelerde ise  10 yılda bu geri dönüşün alınabildiğini belirtti. Kişisel elektrik üretim sistemlerinde sadece güneş panelleri değil elde edilen elektriğin saklandığı akülerin de büyük önem taşıdığını söyleyen Telatar'a göre güneş paneli eklemeden sadece bodrumuna akü koyulan bir evde bile, gündüz şarj edilen aküden kullanılan elektrikle kar edilmesi olası.


Zira  akülü böyle bir sistemle gündüz ve gece tüketilen elektriğin fiyatının farklı olması yüzünden 3 yıl içinde sistemin kendini amorti etmesi mümkün. Özellikle elektrik ithal eden devletler, gittikçe büyüyen enerji açıklarını kapamak için, yakın gelecekte sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya mecbur.


Tüm Konu: Panasonic'in yeni ürünleri tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr