Panasonic'in yeni ürünleri tanıtıldı!

Teknoloji devi Panasonic, yeni TV'lerini, TV teknolojilerini, kameralarını ve fazlasını tanıtttı!

Panasonic'ten yepyeni ürünler

Panasonic'in Nice'te (Fransa) düzenlediği Panasonic Convention 2013'te bir konuşma yapan, Panasonic Türkiye genel müdürü Ahmet Telatar, firmanın önümüzdeki dönemde enerji alanında önemli yatırımlar yapacağını belirtti.

Güneş panelleri alanında önde gelen üreticilerden biri olan Panasonic tüketici elektroniği alanındaki başarısını kişisel elektrik üretimi alanına da taşımayı planlıyor. Bu alanda komple çözüm satmayı planladıklarını belirten Ahmet Telatar, kendi elektriğini üreten bir evde sistemin, 7-10 yıl içinde maliyetini amorti ettiğini, büyük işletmelerde ise 10 yılda bu geri dönüşün alınabildiğini belirtti. Kişisel elektrik üretim sistemlerinde sadece güneş panelleri değil elde edilen elektriğin saklandığı akülerin de büyük önem taşıdığını söyleyen Telatar'a göre güneş paneli eklemeden sadece bodrumuna akü koyulan bir evde bile, gündüz şarj edilen aküden kullanılan elektrikle kar edilmesi olası.

Zira akülü böyle bir sistemle gündüz ve gece tüketilen elektriğin fiyatının farklı olması yüzünden 3 yıl içinde sistemin kendini amorti etmesi mümkün. Özellikle elektrik ithal eden devletler, gittikçe büyüyen enerji açıklarını kapamak için, yakın gelecekte sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya mecbur.

LUMIX TZ40: Makinenizi uzaktan yönetin!

LUMIX TZ40: Makinenizi uzaktan yönetin!

Panasonic'in 2013 model kompakt fotoğraf makineleri görüntü kalitesi, akıllı işlevsellik ve çarpıcı tasarımın harika bileşimiyle her seviyeden fotoğrafçıların en iyi anlarını ölümsüzleştirmelerine imkan tanıyor.

Yeni duyurulan modeller arasında olan LUMIX TZ40, Panasonic'in şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş hibrit kompakt fotoğraf makinesi olarak öne çıkıyor. Diğer modeller arasında ise suya, toza ve darbeye dayanıklı LUMIX FT5; ince ve şık LUMIX XS1 ve zarif hatlarının altında güçlü bir zoom sunan yeni LUMIX SZ9 bulunuyor.

LUMIX TZ40: Makinenizi uzaktan yönetin!

Geniş kitleler tarafından beğenilen TZ (Travel Zoom) serisinin son üyesi olan LUMIX TZ40, yeni geliştirilmiş yüksek hassasiyetli 18,1 megapiksel MOS sensörü ile olağanüstü görüntü kalitesi, 20x optik zoom, 50p Full HD video kayıt olanağı gibi yüskek performans özelliklerine sahip. Ayrıca dahili Wi-Fi ve NFC özelliklerinin eklenmesiyle en geniş çekim, paylaşma ve izleme seçenekleri sunan TZ40 ile akıllı telefonunuz veya tabletinizle uzaktan deklanşörü tetikleyebilir, favori sosyal ağlarınızda fotoğraflarınızı anında paylaşabilirsiniz.

LUMIX TZ40'ın bağlanabilirlik seçeneklerine ihtiyaç duymayan kullanıcılar içinse yeni LUMIX TZ35, benzer özellik ve işlevlerin yanı sıra 16,1 megapikselik yüksek hassasiyetli MOS sensör ile sunuluyor.

LUMIX TZ40, 1.399 TL ve LUMIX TZ35 ise 1.099 TL'lik KDV dahil tavsiye edilen tüketici fiyatıyla Nisan ayında satışa çıkacaktır.

LUMIX FT5, LUMIX XS1 ve LUMIX SZ9

LUMIX FT5, LUMIX XS1 ve LUMIX SZ9

LUMIX FT5: Macera tutkunu fotoğrafçılar için piyasanın Herkül'ü!

Yeni LUMIX FT5, ister su altında deniz canlılarıyla yüzerken, ister sarp bir kayanın yamacından sarkarken, nerede olursanız olun iyi fotoğraf ve video çekimleri için fotoğraf makinenize güvenmenizi sağlıyor. 13 metre derinlikte suya, 2 metre yükseklikten düşmeye, -10 derecelik soğuğa ve 100kg'lık basınca dayanıklı olarak tasarlanan LUMIX FT5, dayanıklı kompakt fotoğraf makinesi piyasasının Herkül'ü olarak tanımlanıyor.

Aynı zamanda günlük kullanıma uygun, stil sahibi ve dayanıklı FT25, 7 metre derinliğe kadar suya, 1,5 metre yükseklikten düşmeye ve eksi 10 derece kadar donmaya dayanıklılık gösteriyor.

LUMIX FT5, 1.599 TL, LUMIX FT25 ise 749 TL'lik KDV dahil tavsiye edilen tüketici fiyatıyla Nisan ayında satışa çıkacak.

LUMIX XS1: Gündelik çekimleriniz için zarif ve şık bir tasarım

Panasonic ayrıca, ince ve şık tasarımlı yeni bir kompakt fotoğraf makinesi yelpazesinin ilk üyesi olan LUMIX XS1'i tanıttı. 16,1 megapiksel sensör ve şık, 14mm kalınlıkta ultra ince tasarımıyla XS1, günlük fotoğraflarını akıllı telefonuyla çeken ve fotoğrafçılığını bir adım ileri götürmeye çalışanları hedefliyor. 13 farklı filtre ve Yaratıcı Kontrol seçenekleriyle fotoğrafınızı anında düzenleyebiliyorsunuz. XS1'in kardeş modeli olan LUMIX FS50, XS1'e çok yakın bir performansı (Yaratıcı Kontrol filtreleri hariç) biraz daha büyük bir gövdede sunan diğer bir fotoğraf makinesi olarak seride yer alıyor.

LUMIX XS1, 439 TL ve LUMIX FS50 ise 349 TL'lik KDV dahil tavsiye edilen tüketici fiyatıyla Nisan ayında satışa çıkacaktır.

LUMIX SZ9: İnce ve her an çekime hazır

Panasonic'in yeni kompakt LUMIX SZ9 fotoğraf makinesi, gövdesinde her türlü fotoğraf çekimi için uygun özellikler barındırıyor. SZ9, ister ailenizi ve arkadaşlarınızı, ister tatil manzaralarınızı, ister şehrin gece siluetini fotoğraflamak istediğinizde size gerekli donanımı sunuyor. 16,1 megapiksel MOS sensör, 10x optik zoom LEICA lens, Wi-Fi bağlanabilirliği ve 14 yaratıcı efekt gibi özellikleri ince ve şık bir tasarımda sunan SZ9, her fotoğrafçının yol arkadaşı olmaya hazır.

LUMIX SZ9'un kardeşi olan SZ3 ise, serinin öne çıkan ince ve şık tasarımını korurken, daha küçük bütçeler için uygun özellikler sunan bir model olarak öne çıkıyor.

LUMIX SZ9, 849 TL ve LUMIX SZ3 ise 549 TL'lik KDV dahil tavsiye edilen tüketici fiyatıyla Nisan ayında satışa çıkacaktır.

Yeni Smart VIERA plazma TV'ler!

Yeni Smart VIERA plazma TV'ler!
ZT60

Panasonic'in yeni Smart VIERA plazma TV ürün gamı en son teknolojileriyle görüntü kalitesinin yeni standartlarını belirlerken birbirinden akıllı özellikleriyle de seyir keyfini kökten değiştiriyor. Serinin en önemli yeniliklerinden biri arasında opsiyonel Dokunmatik Kalem ile TV ekranına çizim yapma avantajı yer alıyor. Ayrıca Twin HD Tuner özelliği sayesinde siz bir programı izlerken, bir başka kanaldaki diğer programı da uyumlu mobil cihazınıza aktararak izleyebiliyorsunuz.

Panasonic'in 2013 model Smart VIERA Plazmaları bir televizyondan çok daha fazlasını ifade eden özelliklerle donatılmış bulunuyor. Çok daha kişisel bir seyir keyfi gözetilerek tasarlanan yeni modellerde gelişmiş bağlantı seçenekleri, artırılan görüntü kalitesi ve çarpıcı tasarım bir arada sunuluyor. İnternet içerikleri, sosyal ağlar ve onlarca uygulama da televizyon deneyimini her zamankinden daha interaktif hale getiriyor.

Farklı ihtiyaçların tamamına hitap edecek şekilde 42 ila 65 inç arasında değişen zengin boyut çeşitliliğinin yanı sıra, aralarında amiral gemisi ürün Smart VIERA ZT60'ın da bulunduğu yeni VIERA plazma ürün gamı yüksek görüntü kalitesi ve akıllı özellikleri harmanlayarak doğrudan kullanıcıya ulaştırıyor.

Panasonic görüntü kalitesinde yeni standartları belirliyor

Görüntü kalitesi çıtasını her geçen yıl daha da yükseğe çıkaran Panasonic, ZT60, VT60, GT60 ve ST60 serilerinde kendisine ait NeoPlasma teknolojisinin yüksek kontrast seviyelerini ve derin siyah tonlarını tüketicilerle buluşturuyor. Seriye yeni eklenen Kırmızı Fostor özelliği ve 3000 Hz FFD teknolojisi sayesinde hızına yetişemediğiniz maçlarda dahi görüntüde takılma ya da bulanıklık yaşanmıyor. Smart VIERA ZT60 serisinde bulunan yeni özellik Studio Master Panel olağanüstü siyah seviyeleri ve çarpıcı bir görüntü kalitesi sunuyor. Serideki High Contrast Pro filtresi de parlak görüntülerde kontrast seviyelerini iyi bir hale getiriyor.

Görüntüyü geri sarma devrine son

Yeni ZT60 ve VT60 serilerinde bulunan Hexa İşleme Motoru sayesinde görüntüde renk, hareket, gürültü hatta alt yazılarda düzeltmeler yapılıyor. Siz film ya da maç izlerken hiçbir ayrıntıyı kaçırmıyor, en kritik pozisyonları tek seferde süzebiliyor ve görüntüyü bir kez daha geri alma zahmetine girmiyorsunuz.

TV ekranına elektronik çizimler yapın!

TV ekranına elektronik çizimler yapın!
GT60

TV ekranına elektronik çizimler yapın!

Yeni Smart VIERA Plazma TV'lerin akıllı özellikleri arasında Dokunmatik Kalem bulunuyor. Opsiyonel Elektronik Dokunmatik Kalem (TY-TP10E) aksesuarı ile TV ekranına elektronik çizimler yapabilir ve bunları ister oyunlarda ister filmlerde not almak için kullanabilirsiniz.

2013 Panasonic Smart VIERA Plazma TV serisinde size ve ailenize özel yepyeni kişiselleştirme özellikleri bulunuyor. "Ana Ekranım" özelliği sayesinde evinizdeki her kullanıcı en sevdikleri içerikle süsledikleri kendilerine özel karşılama ekranını oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra Yüz Tanıma işlevi televizyonun dahili kamerası sayesinde televizyon ekranı sizi tanıyor ve favori içeriğinizi ekrana getiriyor.

Dokun & Paylaş 2.0 özelliği sayesinde o an ekranınızda olan her içeriği akıllı telefonunuza ya da tablet cihazınıza yalnızca tek bir dokunuşla aktarabiliyorsunuz. Ayrıca iOS ya da Android işletim sistemli akıllı cihazlardaki fotoğraf ve videolar televizyon ekranına aynı kolaylıkta aktarılabiliyor.

Panasonic'in seyir keyfinde devrim yaratan kullanım yenilikleri bunlarla sınırlı değil. Yeni Ses Etkileşimi özelliği sayesinde 10 Avrupa dilindeki mesajlarınızı Smart VIERA Touch Pad Kumandasına ya da uyumlu mobil cihazınıza okuyarak televizyonunuza internet adresi ya da sosyal ağ mesajlarınızı girebiliyorsunuz.

Dizi ile maç çakışırsa diye endişelenmeyin

Twin HD Tuner özelliği sayesinde artık televizyon keyfiniz çok daha esnek. Bu özellik sayesinde artık bir programı izlerken diğerini de kaydedebilirsiniz. Maç veya dizi arasında kalan aile üyelerinden biri televizyonda maçı izlerken diğeri de Dokun ve Paylaş özelliği sayesinde diziyi mobil cihazına aktarıp seyredebilir.

Panasonic'in bulut tabanlı internet servisi VIERA Connect, yeni Smart VIERA TV'lerde şimdi daha fazla uygulama, video içeriği ve benzersiz sosyal ağ seçenekleri sunuyor. Artık her modelde internet keyfi için tarayıcı ve dahili Wireless LAN özelliği bulunuyor. VT60 modelinde bulunan dahili kamera ise Yüz Tanıma ve görüntülü arama özelliklerinde ayrıcalık sağlıyor.

Şık tasarım, iyi ses ve enerji verimliliği bir arada

Panasonic'in Smart VIERA Plazma ürün gamında uyguladığı "Cam ve Metal" tasarım konsepti 2013 modellerinde de kullanıcıların oturma odalarına zarafet katmayı sürdürüyor. VT60 serisinde yer alan dahili yan hoparlörler, ince metal ayaklık muhteşem ses ve görüntü kalitesini çevrelerken ZT ve VT serilerinde bulunan "tek yaprak cam" tasarımı da serinin estetik ve minimalist tasarımını tamamlıyor.

2013 plazma ürün gamında enerji dostu birçok özellik de yer alıyor. ZT60 serisinin görüntüleme paneli cıva ve kurşundan tamamen arındırılmış olarak tasarlanıyor. Yeni tasarlanan fosfor işleme ve yan panel işleme işlevleri de plazma panelinin kullanım ömrünü 100 bin saate kadar çıkarıyor. Bu da günde sekiz saat olmak üzere toplam 30 yıldan fazla bir süre televizyon izleme ömrü anlamına geliyor. Görüntü parlaklığını odanın parlaklık seviyesine göre ayarlayan Eco Mode ve kullanılmadığı anlarda televizyonu otomatik olarak kapatan Otomatik Bekleme gibi özellikler de cihazın enerji verimliliğini tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor.

Panasonic'in 2013 Smart VIERA Plazma TV'leri nisan ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. 2013 VIERA Plazma TV ürün gamı serisi: ZT60, VT60 ve ST60.

Dört yeni dijital telsiz telefon!

Dört yeni dijital telsiz telefon!

Panasonic dijital telsiz telefon (DECT) ürün grubunda dört yeni modelini Panasonic Convention 2013'de tanıttı. Grubun amiral gemileri olan KX-TG6821 ve KX-TG7861 modelleri Gürültü Giderme, Akıllı Fonksiyon Tuşu, Telefon Rehberi Paylaşımı ve isteğe bağlı Anahtar Bulucu aksesuar seçeneği gibi özellikler sunuyor. Tüm telefonlar sıra dışı ses kalitesi, tarz sahibi ince tasarım ve kompakt tasarımlarıyla göz dolduruyor. Aynı zamanda kullanımı kolaylaştırmak için cihaz içi yön bulmayı kolaylaştırıcı menüsüyle öne çıkıyor.

Panasonic yeni akıllı ve tarz sahibi modellerle dijital telsiz telefon ürün grubunu genişletiyor. Aileler için mükemmel bir seçim olan KX-TG6821'in siyah, metalik gri, inci gümüşü, kahverengi olmak üzere her tür dekorasyona uyumlu dört renk seçeneği bulunuyor. KX-TG7861, keskin ve sofistike hatlarla tüm çağdaş ve minimalist evlerin dekorasyonuna katkıda bulunuyor. Yeni modellerin her bir özelliği kullanıcı dikkate alınarak tasarlandı. KX-TG6821'in beyaz arka aydınlatmalı 1,8 inç ekranı ve KX-TG7861'in 1,45 inç renkli ekranı numaralar ve metinlerin okunmasını kolaylaştırırken tuşların büyüklüğü ve sade dizilimi işlem yapmayı kolaylaştırıyor.

Akıllı telesekreter fonksiyonu

KX-TG6821'e akıllı telesekreter fonksiyonu olan "Gelişmiş TAM" özelliğinin eklenmesiyle evde ya da dışarıda mesajlarınızı yönetmeniz oldukça kolaylaşıyor. Telesekretere yeni bir mesaj geldiğinde, cihaz sizi sesle uyarabiliyor, önceden kayıtlı bir cep ya da iş telefonuna sesli mesaj veya SMS gönderebiliyor. Böylece mesajı evde olmasanız bile dinlemeniz mümkün oluyor.

Her koşulda kesintisiz net görüşmeler

Panasonic'in yeni DECT telefonlarında aynı zamanda konuştuğunuz kişinin bulunduğu ortamda arka plandaki gürültüyü azaltan Gürültü Giderme Fonksiyonu da var. Böylece fonda gürültü bir şekilde oyun oynayan çocuklar olsa bile akrabalarınızla ya da gürültülü bir caddede alışveriş yapan arkadaşınızla telefonda sohbet edebilir, mümkün olan en düşük gürültü seviyesiyle zorluk yaşamadan net bir sesle görüşmeler yapabilirsiniz.

Elektrik kesintisinde 5 saat çalışmayı sürdüren telefon!

KX-TG6821, önceki modeli gibi elektrik kesintisinde çalışmayı sürdürüyor. Herhangi bir elektrik kesintisinde telefonu temel ünitesine yerleştirerek, ahizenin içerisinde birikmiş elektriği üniteye aktarabiliyorsunuz. Böylece telefon "Speakerphone" modunda 5 saate, "Eller Serbest" modunda ise 2 saate kadar kullanılabiliyor.

Akıllı ve kolay bir deneyim

KX-TG6821 aynı zamanda görüşmeleri kolaylıkla yönetmenize imkan tanıyan bir dizi kullanıcı dostu özelliğe sahip. Ahizenin orta alt kısmında bulunan Akıllı Fonksiyon Tuşu, telefonda mesaj ya da kaçırılan çağrı olduğu zaman yavaş, gelen arama olduğunda ya da çalar saat çaldığındaysa hızlı yanıp sönüyor. Işık sönmüş haldeyken tuşa bastığınız zaman cihaz alarmı erteleme moduna alıyor. Işık yanarken basarsanız telesekreter mesajını dinleyebiliyor ya da görüşmenizi hoparlörden yapabiliyorsunuz.

Telefon rehberini akıllıca yönetmek

Hem KX-TG6821 hem de KX-TG7861 Paylaşılan Telefon Defteri özelliğiyle rehberdeki kişileri yönetmeye ve diğer aile üyeleri ve ev sakinleriyle paylaşmayı oldukça kolaylaştırıyor. Cihazın tanıdığı farklı ahizelerle telefon defterine girilebiliyor ve kayıtlı kişilere erişilebiliyor. Böylece farklı ahizelerle her birine ayrı ayrı kaydetmeye gerek kalmadan tüm kişiler paylaşılmış oluyor.

Anahtarlarınızı bir daha asla kaybetmeyin

Tüm yeni modeller aynı zamanda isteğe bağlı Anahtar Bulucu aksesuarıyla birlikte geliyor. Böylece anahtarlarınızı bulamadığınız için bir yerlere geç kalma probleminiz geçmişte kalıyor. Bunun için tek yapmanız gereken Anahtar Bulucu'yu anahtarınıza ya da evde sıklıkla kaybettiğiniz eşyalara takmak ve bunları bulmak için DECT telsiz telefonu kullanmak. Panasonic'in kablosuz teknolojisi sayesinde, bu aksesuar kapalı mekanlarda 50 metre, açık alanlardaysa 200 metreye kadar uzaklıktaki nesnelerin yerini saptayabiliyor. Ahizenin LCD ekranı kayıp nesnenin ne kadar uzaklıkta olduğunu size söylüyor. Kayıp nesneleri bulmayı daha da kolaylaştırmak için hem ahize hem de Anahtar Bulucu kayıp nesne arandığında sesle sizi uyarıyor. DECT ahize dört farklı Anahtar Bulucu'yu aynı anda kullanmanıza olanak tanıdığından, birden fazla nesneyle de bu aksesuarı kullanabilir, herhangi bir nesneyi arayacağınız zaman bunlar arasında hangi Anahtar Bulucu'yu arayacağınızı belirleyebilirsiniz.

Sıra dışı ses kalitesi

DECT piyasasında 15 yıla, ses piyasasındaysa daha da uzun deneyime sahip olan Panasonic, üstün ses kalitesine geldiği zaman bilgi birikimini konuşturuyor. Yeni telefonların tümünde ahizeler ana üniteden uzakta olsa bile olağanüstü netlikte ses kalitesi sunuyor. Cihazlar bunu daha az kesinti yaşanan daha net telefon görüşmeleri sunan hata düzeltme sistemiyle yapabiliyor. Böylece evde ister bodrumda ister avluda ya da terasta, nerede olursanız olun kesintisiz telefon görülmeleri yapabilirsiniz.

Yeni modellerde ayrıca Kişiye Özel Ses Sistemi ile telefondaki sesin şiddetini ayarlamanız da mümkün. Böylece yaşınız kaç olursa olsun rahat ve kolayca telefonda görüşme yapabilirsiniz.

3MOS sensörlü Full HD video kameralar!

3MOS sensörlü Full HD video kameralar!

3MOS sensörün sağladığı yüksek netlikteki görüntüler ve bu görüntülerin kolayca paylaşılmasını sağlayan dahili Wi-Fi gibi bağlantı seçenekleriyle öne çıkan yeni Panasonic Full HD video kameralar, akıllı özellikleriyle artık evlerde gözetleme sistemi olarak da kullanılabiliyor. Panasonic'in bir diğer 2013 sürprizi de "giyilebilen" kamera A100.

Panasonic, 2013 model yeni Full HD video kameralarını tanıttı. Yeni seride HC-X920, HC-V720, HC-V520, HC-V510, HC-V210 ve HC-V110 modellerinin yanı sıra giyilebilir video kamera HX-A100 de bulunuyor.

Az ışık koşullarında bile iyi çekim performansı

Son teknoloji ürünü yeni Panasonic X920 Full HD video kamera F1.5 LEICA Dicomar lensli 3MOS System PRO sensör, 3MOS BSI Sensör ve Crystal Engine Pro II özellikleriyle donatılmış bulunuyor. Tüm bu yeni teknolojiler video kameranın canlı renklerle bezeli yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturmasına olanak tanıyor. Ayrıca bu sayede gren önceki modellere kıyasla yüzde 50 oranında azaltılıyor. Panasonic X920 iç ve dış mekan fark etmeksizin bulunduğunuz her ortamda iyi bir çekim performansı sergiliyor.

Akıllı çekim, akıllı arşivleme & paylaşma ve akıllı izleme

X920, V720 ve V520 modellerinde bulunan dahili Wi-Fi özelliği geleneksel kameraların çok ötesinde bir çekim ve paylaşım keyfi sunuyor. Ayrıca video kameranızı Wi-Fi özelliğiyle mobil cihazınıza bağlayarak cihazı uzaktan kontrol edebiliyor, bakış açınızın sınırlarını genişletiyorsunuz. Çektiğiniz görüntüler daha sonra video sitelerine, doğrudan televizyona, akıllı telefona, bilgisayara ya da diğer görüntüleme cihazlarına gönderilebiliyor.

Bununla birlikte Panasonic video kameraları birer ev gözetim sistemi olarak kullanabiliyorsunuz. Kameranın hareket algılama özelliği sayesinde kullanıcılar evlerinde ne olup bittiğini yüksek kaliteli video formatında mobil cihazlarından izleyebiliyorlar. Panasonic'in X920 ve V720 modelleri bu görüntüleri kayda da alabiliyor.

Seviye düzeltme özelliği

X920, V720 ve V520 modellerinin tümünde yatık görüntülerin oynatıldığında dik görünmelerini sağlayan Seviye Düzeltme işlevi ve hareket anında oluşan görüntü bulanıklığını engelleyen 5 Eksenli HYBRID O.I.S (Optik Görüntü Sabitleyici) bulunuyor.

Giyilebilen Full HD video kamera!

Panasonic'in yeni giyilebilir video kamerası A100 etkin yaşam tarzları için ideal. El kullanımı gerektirmeyen A100, kullanıcıların gündelik yaşantılarını ve maceralarını olanca doğallıklarında kaydedebilmeleri için tasarlanmış bulunuyor.

Kompakt ve hafif A100'ü başlık kullanmaya gerek kalmaksızın üzerinize giyip ellerinizi meşgul etmeden dilediğiniz gibi çekim yapabiliyorsunuz. Kamera su geçirmediği için maceralarınızın geçebileceği mekan çeşitliliğinde de sınır yok! F2.5 lens, BSI Sensör ve Gelişmiş Görüntü İşleme LSI teknolojisi ile net görüntüler sunan Panasonic A100 ile çekilen görüntüler dahili Wi-Fi işlevi sayesinde kolaylıkla paylaşılabiliyor.

Panasonic'in 2013 model video kameralarının Türkiye'de nisan ayından itibaren piyasada olması bekleniyor.

Ürünlerin KDV dahil tavsiye edilen tüketici satış fiyatları ise şu şekilde:

HC-X920: 3.399 TL

HC-V720: 1.999 TL

HC-V520: 1.599 TL

HC-V510: 1.199 TL

HC-V210: 849 TL

HC-V110: 749 TL

HX-A100: 899 TL

2013 model Smart VIERA LED HD TV'ler

2013 model Smart VIERA LED HD TV'ler

Panasonic'in 2013 model Smart VIERA LED HD TV'leri yepyeni akıllı özelliklerle donatılmış. Twin HD Tuner özelliği sayesinde dizi ile maç aynı ana denk geldiğinde birini izlerken diğerini de kaydedebiliyor, ya da maçı televizyonda izleyip aynı anda yayınlanan diziyi uyumlu mobil cihazınıza aktarabiliyorsunuz. İzleyicisini tanıyan ekran, ultra geniş izleme açısı, iyi görüntü kalitesi ve Yüz Tanıma ise Panasonic'in ünlü LED TV ürün gamının diğer yeni özellikleri arasında.

Panasonic, tüm dünyada şık tasarımı, alabildiğine geniş izleme açısı, enerji dostu özellikleri ve olağanüstü görüntü kalitesiyle tanınan Smart VIERA LED/LCD HD TV serisinin 2013 modellerini tanıttı. Kişiye özel kullanım seçeneklerinin fazlasıyla artırıldığı yeni modeller kolay kullanımları, gelişmiş bağlantı seçenekleri ve enerji verimlilikleriyle seyir keyfini yepyeni bir boyuta taşıyor.

Ekranından kişiliğinizi yansıtan televizyon!

Panasonic'in 2013 Smart VIERA LED TV'leri ile internet, sosyal ağlar ve yüzlerce uygulamaya hızlıca erişebiliyorsunuz. Yeni modellerin en önemli avantajlarından biri ise açılış ekranını tamamen kendinize göre kişiselleştirebilmenizin yanı sıra sayısı on bire kadar çıkan favori uygulama ve servislerinizi anında karşınıza getirmeleri.

Her evin ihtiyacına yönelik ürün çeşitliliği

WT60 ve DT60 gibi amiral gemilerini de içeren 9 seride toplamda 28 farklı model her evin ihtiyacına uyacak şekilde 19-60 inç arasında boyut çeşitliliğine sahip. 2013'ün tüm Panasonic VIERA LCD modelleri LED olma özelliğini taşıyor.

Hem 2D hem de 3D'de iyi görüntü

Panasonic'in yeni Smart VIERA IPS LED TV'lerinin ultra akıcılıkta görüntü ve geniş izleme açısı sunmasının arkasınad geliştirilen teknolojiler yatıyor. Panasonic'in geliştirdiği IPS Panel teknolojisi ile oturduğunuz konum neresi olursa olsun televizyondaki görüntüyü net olarak izleyebiliyorsunuz. Kullanılan özel evre filtreleri sayesinde sunulan bu ayrıcalığın bir sonucu olarak kalabalık arkadaş grubunuzla seyrettiğiniz maçlarda oturulacak yer için mücadele etmenize gerek kalmıyor. Süper hızlı 3600 Hz Arka Işık Tarama (BLS) teknolojisi sayesinde hızla akıp giden görüntülerde en ufak bir donma ya da bulanıklığa tanık olmuyorsunuz. Panasonic'in IPS LED TV'lerinin tarama hızını 3600 Hz'ye çıkarması sayesinde görüntüler her zamankinden daha canlı, daha net ve daha akıcı. Üstelik 16 görüntü seviyesinin kendi ışık seviyelerini alması sayesinde de kontrast yüksek derecede artmış bulunuyor.

Sizi tanıyan ve en sevdiğiniz içeriği önünüze getiren ekran!

2013 Panasonic Smart VIERA LED TV serisinde size ve ailenize özel yepyeni kişiselleştirme özellikleri bulunuyor. Ana Ekranım özelliği sayesinde evinizdeki her kullanıcı en sevdikleri içerikle süsledikleri kendilerine özel karşılama ekranını oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra Yüz Tanıma işlevi televizyonun dahili kamerası sayesinde televizyon ekranı sizi tanıyor ve favori içeriğinizi ekrana getiriyor.

Dokun & Paylaş 2.0 özelliği sayesinde o an ekranınızda olan her içeriği akıllı telefonunuza ya da tablet cihazınıza yalnızca tek bir dokunuşla aktarabiliyorsunuz. Ayrıca iOS ya da Android işletim sistemli akıllı cihazlardaki fotoğraf ve videolar televizyon ekranına aynı kolaylıkta aktarılabiliyor.

Panasonic'in seyir keyfinde devrim yaratan kullanım yenilikleri bunlarla sınırlı değil. Yeni Ses Etkileşimi özelliği sayesinde 10 Avrupa dilindeki mesajlarınızı Smart VIERA Touch Pad Kumandasına ya da uyumlu mobil cihazınıza okuyarak televizyonunuza internet adresi ya da sosyal ağ mesajlarınızı girebiliyorsunuz.

İki program arasında seçim yapmanıza gerek yok, birini izleyin diğerini kaydedin!

Panasonic'in 2013 Smart VIERA LED TV'lerinde bulunan Twin HD Tuner özelliği sayesinde artık televizyon keyfiniz çok daha esnek. Bu özellik sayesinde artık bir programı izlerken diğerini de kaydedebilirsiniz. Maç veya dizi arasında kalan aile üyelerinden biri televizyonda maçı izlerken diğeri de Dokun ve Paylaş özelliği sayesinde diziyi mobil cihazına aktarıp seyredebilir.

Panasonic'in bulut tabanlı internet servisi VIERA Connect, yeni Smart VIERA TV'lerde şimdi daha fazla uygulama, video içeriği ve sosyal ağ seçenekleri sunuyor. Artık her modelde internet keyfi için tarayıcı ve dahili Wireless LAN özelliği bulunuyor. WT60 modelinde bulunan dahili kamera ise Yüz Tanıma ve görüntülü arama özelliklerinde ayrıcalık sağlıyor.

Tasarım ve enerji verimliliğinin uyumu

Panasonic'in yeni Smart VIERA LED TV'leri modern tasarımlarıyla göz alıyor. Dar kenarları ve ultra minimalist sabit ayaklarıyla Panasonic WT60 ve DT60 TV'ler görüntüyü sanki hava boşluğunda süzülüyormuş gibi sunuyor, oturma odanıza şık bir hava katıyor.

Daha da geliştirilen yeni LED/LCD paneller enerji tüketimini yüzde 15 oranında azaltıyor. Görüntü parlaklığını odanın parlaklık seviyesine göre ayarlayan Eco Mode ve kullanılmadığı anlarda televizyonu otomatik olarak kapatan Otomatik Bekleme gibi özellikler de cihazın enerji verimliliğini tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor.

Panasonic'in 2013 Smart VIERA LED HD TV'lerinin mayıs ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor. 2013 VIERA LED TV ürün gamı serisi: WT60, DT60, FT60, ET60, E6, EM6, X6, XM6 ve B6.

3MOS sensörün sağladığı olağanüstü netlikteki görüntüler ve bu görüntülerin kolayca paylaşılmasını sağlayan dahili Wi-Fi gibi bağlantı seçenekleriyle öne çıkan yeni Panasonic Full HD video kameralar, akıllı özellikleriyle artık evlerde gözetleme sistemi olarak da kullanılabiliyor. Panasonic'in bir diğer 2013 sürprizi de "giyilebilen" kamera A100.

Panasonic, 2013 model yeni Full HD video kameralarını tanıttı. Yeni seride HC-X920, HC-V720, HC-V520, HC-V510, HC-V210 ve HC-V110 modellerinin yanı sıra giyilebilir video kamera HX-A100 de bulunuyor.

Az ışık koşullarında bile olağanüstü çekim performansı

Son teknoloji ürünü yeni Panasonic X920 Full HD video kamera F1.5 LEICA Dicomar lensli 3MOS System PRO sensör, 3MOS BSI Sensör ve Crystal Engine Pro II özellikleriyle donatılmış bulunuyor. Tüm bu yeni teknolojiler video kameranın canlı renklerle bezeli yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturmasına olanak tanıyor. Ayrıca bu sayede gren önceki modellere kıyasla yüzde 50 oranında azaltılıyor. Panasonic X920 iç ve dış mekan fark etmeksizin bulunduğunuz her ortamda mükemmel bir çekim performansı sergiliyor.

Akıllı Çekim, Akıllı Arşivleme & Paylaşma ve Akıllı İzleme

X920, V720 ve V520 modellerinde bulunan dahili Wi-Fi özelliği geleneksel kameraların çok ötesinde bir çekim ve paylaşım keyfi sunuyor. Ayrıca video kameranızı Wi-Fi özelliğiyle mobil cihazınıza bağlayarak cihazı uzaktan kontrol edebiliyor, bakış açınızın sınırlarını genişletiyorsunuz. Çektiğiniz görüntüler daha sonra video sitelerine, doğrudan televizyona, akıllı telefona, bilgisayara ya da diğer görüntüleme cihazlarına gönderilebiliyor.

Bununla birlikte Panasonic video kameraları birer ev gözetim sistemi olarak kullanabiliyorsunuz. Kameranın hareket algılama özelliği sayesinde kullanıcılar evlerinde ne olup bittiğini yüksek kaliteli video formatında mobil cihazlarından izleyebiliyorlar. Panasonic'in X920 ve V720 modelleri bu görüntüleri kayda da alabiliyor.

Seviye düzeltme özelliği

X920, V720 ve V520 modellerinin tümünde yatık görüntülerin oynatıldığında dik görünmelerini sağlayan Seviye Düzeltme işlevi ve hareket anında oluşan görüntü bulanıklığını engelleyen 5 Eksenli HYBRID O.I.S (Optik Görüntü Sabitleyici) bulunuyor.

Giyilebilen Full HD video kamera!

Panasonic'in yeni giyilebilir video kamerası A100 etkin yaşam tarzları için ideal. El kullanımı gerektirmeyen A100, kullanıcıların gündelik yaşantılarını ve maceralarını olanca doğallıklarında kaydedebilmeleri için tasarlanmış bulunuyor.

Kompakt ve hafif A100'ü başlık kullanmaya gerek kalmaksızın üzerinize giyip ellerinizi meşgul etmeden dilediğiniz gibi çekim yapabiliyorsunuz. Kamera su geçirmediği için maceralarınızın geçebileceği mekan çeşitliliğinde de sınır yok! F2.5 lens, BSI Sensör ve Gelişmiş Görüntü İşleme LSI teknolojisi ile net görüntüler sunan Panasonic A100 ile çekilen görüntüler dahili Wi-Fi işlevi sayesinde kolaylıkla paylaşılabiliyor.

Panasonic'in 2013 model video kameralarının Türkiye'de nisan ayından itibaren piyasada olması bekleniyor.

Ürünlerin KDV dahil tavsiye edilen tüketici satış fiyatları ise şu şekilde:

HC-X920: 3.399 TL

HC-V720: 1.999 TL

HC-V520: 1.599 TL

HC-V510: 1.199 TL

HC-V210: 849 TL

HC-V110: 749 TL

HX-A100: 899 TL

Yeni Viera teknolojileri

Yeni Viera teknolojileri

Panasonic'in 2013 Smart VIERA TV ürün gamı sahip olduğu akıllı özelliklerle seyir keyfine hem eğlence hem de farklılık katıyor.

Bir televizyon, sınırsız eğlence!

Merakla beklenen maç, kaçırılmaması gereken dizi bölümü ya da eğitici program aynı ana denk geldiğinde artık endişelenmenize gerek yok. Panasonic Smart VIERA TV deneyiminin yeni özelliği Twin HD Tuner sayesinde hiçbir program, dizi ya da maç kaçmıyor. Twin HD Tuner'ın, İzle & Paylaş, Çift İzleme, İzle & Kaydet ve İzle & Zapla modları bulunuyor. Bu modlar ile aynı anda iki program yayınlandığında siz programlardan birini izlerken diğer programı kaydedebiliyor, uyumlu akıllı telefon ya da tablete aktarabiliyorsunuz. Ayrıca ekranı ikiye bölerek iki farklı kanalda neler olup bittiğini takip edebiliyorsunuz. Twin HD Tuner 2013 Panasonic Smart VIERA TV ürün gamı kapsamında plazmada ZT60 ve VT60 serilerinde, LED/LCD modellerinde ise WT60 ve DT60 serilerinde bulunuyor.

Akıllı ve kişiselleştirilmiş bir ikinci ekran deneyimi için yeni VIERA Remote Uygulaması 2.0

Panasonic Smart VIERA konseptinin yeni özellikleri televizyonu evdeki cihazlarla daha hızlı ve daha kolay bağlama imkânları sunuyor. Dokun & Paylaş 2.0 işlevini de içeren VIERA Remote Uygulaması 2.0, akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi televizyonun ikinci ekranı olarak kullanmanızı sağlıyor. Android ve iOS işletim sistemli cihazlarla uyumlu uygulama USB 3.0 üzerinden HDD'ye kayıt özelliği sayesinde televizyon programlarınızı kaydetmenize olanak veriyor. Uygulamayla uyumlu bir tabletiniz olduğu takdirde televizyon ekranındaki ana görüntüye müdahale etmeden içerik arayabiliyor ya da birbirinden farklı içerikleri oynatabiliyorsunuz.

Dilinizden anlayan televizyon

VIERA Remote uygulamasına eklenen Ses Etkileşimi işlevi (WT60, DT60, FT60 -yalnızca akıllı telefon-, ZT60, VT60 ve GT60 -yalnızca akıllı telefon- modellerinde) sayesinde uygulama ile uyumlu akıllı telefon ya da tabletinize konuşarak televizyonunuzun sesini ayarlayabilir, sosyal medyada mesaj gönderebilir ya da internette sörf yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ulaşmak istediğiniz adresinizi söylemek! Yeni Ses Etkileşimi özelliği başta İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca olmak üzere 10 Avrupa dilini destekliyor. Akıllı cihazınızı ayrıca VIERA Connect internet servisindeki uygulamaları açmak ya da oyun oynarken kumanda olarak da kullanabilirsiniz. VIERA Remote Uygulaması 2.0'ı ilerleyen günlerde Android ve iOS uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirebileceksiniz.

Televizyonunuz sizi tanır

Panasonic'in Ana Ekranım özelliği sayesinde kullanıcılar sayısı on bire kadar genişleyen favori uygulamaları ve servislerini tek ekranda görebiliyorlar. Ailenin her üyesi kendi Ana Ekranını oluşturabiliyor ve televizyonu açtıklarında görmek istedikleri içeriklerin keyfini çıkarıyor. Bu deneyimi daha da kişisel hale getirmek için dahili kamera özelliğini kullanarak Yüz Tanıma işlevini etkinleştirebilir ve televizyonun karşısına geçtiğinizde televizyonunuzun sizi tanımasını sağlayabilirsiniz.

VIERA Connect yenilendi!

Panasonic'in bulut tabanlı İnternet TV platformu VIERA Connect'in artık bir "Uygulama Ekranı" bulunuyor. Böylelikle en sevdiğiniz uygulamaları rahatlıkla listeleyebiliyor, aralarından dilediğinizi kullanabiliyorsunuz. Onlarca yararlı uygulamayı önünüze seren VIERA Connect servisine her geçen gün yeni uygulamalar ekleniyor.

Elektronik dokunmatik kalem uygulamaları

Yeni Smart VIERA Plazma TV'lerin akıllı özellikleri arasında Dokunmatik Kalem bulunuyor. Opsiyonel Elektronik Dokunmatik Kalem (TY-TP10E) aksesuarı ile TV ekranına elektronik çizimler yapabilir ve bunları ister oyunlarda ister filmlerde not almak için kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları