RoboKamp, yetenekli gençleri ortaya çıkardı!

CHIP Online
18-07-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Özyeğin Üniversitesi'nin düzenlediği RoboKamp, liseli öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/rob ... -cikardi_41561.html

Özyeğin Üniversitesi'nin lise öğrencilerinin mühendislik yeteneklerini geliştirmek amacıyla bu yıl üçüncü defa düzenlediği RoboKamp 2013 robot yapım kampı, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde düzenlenen, çizgi izleyen robotların yarıştığı finalle sona erdi. Ford Otosan/ABB robotlarının gösterisiyle de renklenen, iki hafta süren ve 22 lise öğrencisinin katıldığı robot atölyesi final yarışında Türkiye'nin yeni yetenekleri ortaya çıktı.

Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Ömer Er ve Özel Altınay Lisesi'nden Yakup Subaşı'nın oluşturduğu "Haydarpaşa" grubu 75.6 saniyelik dereceleriyle birinci olurken, Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nden Mehmet Kaan Yıldırım ve Turhal Şeker Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Melih Yıldız'ın oluşturduğu Line Finder grubu 89.1 saniyeyle ikinci, İstanbul (Erkek) Lisesi'nden Eser Murat Kahraman ve Maltepe Anadolu Lisesi'nden Nuri Dağaşan'ın oluşturduğu Grup Titrek 90.1 saniyeyle üçüncü oldu.

22 öğrencinin katıldığı programda genel performansa göre başarılı bulunan öğrenciler Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı'nda %100 burslu öğrenim görme hakkı kazanacaklar.


Tüm Konu: RoboKamp, yetenekli gençleri ortaya çıkardı!

Kaynak: www.chip.com.tr