Samsung SpinPoint HD103UJ VS WD Caviar Black WD100

radyoaktif
03-08-2009, 11:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. Ben başlıkta yazan 2 HDD'den birisini alacağım yalnız 1 haftadır kararsızlık içindeyim. Bütün performans testlerine baktım buna rağmen kararsızlık içindeyim ve sizlerinde fikirlerini almak isterim. Fiyatları neredeyse aynı.

Sormak istediğim ilk soru; WD'nin 1001FALS caviar black modeli çift işlemcili ama samsung'un HD103UJ spinpoint F1 modelinin çift işlemcili olduğunu bilmiyorum yani bu model demi çift işlemcili? Eğer samsung'un bu modeli çift işlemcili değilse buna rağmen mi çoğu testlerde WD'nin önünde!

Anlamadığım olay; nasıl oluyorda WD gibi sadece HDD üreten ve uzmanlık alanı HDD olan-olması gereken bir firmayı, samsung gibi her alana el atmış bir firma HDD konusunda yarışmakla kalmayıp utanmasa geçecek! Eminim samsung birdahaki serisinde çok büyük başarım sağlayacak. Koreliler taktir edilecek millet. 3 senedir her türden değişik mallarını kullandım halada kullanıyorum tık demedi hala sapa sağlamlar.

Şimdi ben zaten samsung alacaktım ama hem bu WD'deki çift işlemci olsun hemde WD'nin garanti süresi Samsung'dan 2 sene daha çok yani samsung 3, WD 5 yıl garantili buda beni çok çok düşündürüp kararsız bıraktı.

Ve son olarak çoğu yerde okuduğuma göre bu WD1001FALS CB modelinde ısı ve ses sorunu varmış doğrumudur? Samsung'da yok çünki ben kullanıyorum samsung'un SP2504C modelini kullanıyorum değişik modellerini kullanan arkadaşlarım da var ve ben dahil bugüne kadar samsung HDD konusunda hiç birimiz ses ve ısı sorunu yaşamadık ve bu HDD yi 3 yıldır kullanıyorum 50 kere format attım banamısın demedi bunca şeye rağmen kesinlikle samsung alacaktım ama hem WD'nin bu modelinin çift işlemcili olduğunu (haliyle daha hızlı) öğrendim hemde samsung'dan 2 sene daha fazla garanti süresi vermesi beni bu konuyu açmaya zorladı.

Bu 2 HDD'yide kullanmış-kullanan arkadaşların yorumlarını almak isterim. Bu cevaplar benim HDD seçmem konusunda baya yardımcı olacaktır. Selametle

benvekendim
04-09-2009, 14:44   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

arkadaşım 2 adet samsung hdd var benim pc'de biri 80 GB biri 250 GB, bi günden bi güne hiç sorun çıkarmadı 4 yıldır kullanıyorum ikisinide ben samsung derim. Bende bir kaç güne kadar Samsung 1 TB HD103UJ modelinden alıcam kesinlikle tavsiye ederim