Security Essentials bu testte fena çuvalladı

CHIP Online
11-02-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

En tanıdığınız antivirüs paketlerinin sınavdan geçtiği testte, bir antivirüs çok fena çuvalladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sec ... uvalladi_38604.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Son zamanlarda tartışma konusu haline gelen Security Essentials'ın yeterliliği, yeni bir testle bir kez daha sarsıldı. Dennis Technology Labs'ın Ekim - Aralık 2012 ayları arasındaki 8 antivirüs üzerinde yaptığı testte Microsoft'un Security Essentials yazılımının diğerlerinden çok daha başarısız olduğu iddia edildi.


Dennis Technology Labs'ın "Total Accuracy" puanları, güvenlik ürününün sistemi zararlılara karşı korumada ne kadar başarılı olduğunu ve normal uygulamalara nasıl davrandığını gösteriyor. Zararlıları başarıyla durdurabilen, normal programları engellemeyen, onların çalışmasına izin veren anti-virüsler, daha yüksek puan alıyor.


Microsoft Security Essentials, testte en yakın rakibinin elde ettiği 300 puanın yanında 30 puan alabilmiş görünüyor. Testte AAA'dan C'ye anti-virüslere çeşitli ödüller veriliyor. Ancak Security Essentials, kötü performansı nedeniyle hiçbir ödüle layık görülmemiş.


<span style="text-decoration: underline;">Peki ama bu test gerçekten güvenilir mi? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


 


Tüm Konu: Security Essentials bu testte fena çuvalladı

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr