Sevapları ve günahları ile Windows 8

CHIP Online
05-08-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8, 1 yılı geride bıraktı. Peki bu 1 yılda neler oldu? Son Windows için umut var mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sev ... indows-8_41858.html

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Windows 8'in piyasaya çıkmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Yeni işletim sistemi, Microsoft'un PC deneyimini değiştirmek için bel bağladığı çok önemli bir enstrümandı. İşletim sistemi bir yıl önce, alışılmış PC görüntüsünü ve kullanım alışkanlıklarını kökünden değiştiren bir tasarımla karşımıza çıkmıştı.


En çok satan Windows sürümü olan Windows 7'nin yerini doldurmak üzere hazırlanan Windows 8'e başarması gereken pek çok görev yüklenmişti. PC'lerin görüntüsünü tamamen değiştirmesi bir yana, ayrıca Mİcrosoft'un da kendi içindeki değişimi yansıtması da gerekiyordu.


Ancak, işletim sistemi çıktığı andan itibaren, teknoloji dünyasından eleştiriler almaya başladı. Dolayısıyla daha doğduğu anda tüm avantajlarını kaybetmişti ve "yeni Vista" damgasını yemekten kurtulamadı.


Özellikle Modern UI ve Başlat düğmesinin ortadan kaybolması, birçok kullanıcıyı ondan hızla uzaklaştırdı. Vista kullanıcılarının daha çok tercih ettiği yeni işletim sistemi, Windows 7 kullanıcılarını ise yeterince cezbetmemişti. Şu anda piyasadaki masaüstü işletim sistemlerinin %5,4'ünü oluşturan Windows 8, bu oranla aslında arzu edilen yerde durmuyor.


<span style="text-decoration: underline;">Ama Windows 8 için tünelin ucu o kadar da karanlık değil... Haberimizin devamında...</span>


Tüm Konu: Sevapları ve günahları ile Windows 8

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Kaynak: www.chip.com.tr