şifre sorunu

koruma67
22-06-2010, 11:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

arkadaşlar hepinize selam
pc (xp) format attıktan sonra D de bulunan klasörün içinde fotoğraflarım vardı. ancak dosyanın içinde küçük resim olarak görüldükleri halde açamıyorum. üzerine tıkladığımda önizleme yok yazıyor. sağ tuş özelliklere girdiğimde verilerin şifrelenmiş olduğunu görüyorum. şifreyi açtığımda ise özniteliklerin koruma altında olduğunu yazıyor.hata veriyor. şifrenin kaldırılmasını engelliyor.
Şifreyi açmaktan kastım. fotoğraflar küçük resim olarık görüldüğü halde neden üzerine tıkladığımda önizleme yok yazıyor. sağ tıklayıp özellikler bölümüne girdiğimde öznitelikler-gelişmişi tıkladığımda "veriyi korumak için içeriği şifrele" kutucuğu işaretli. ancak şifrelemeyi ben yapmamıştım c ye format attıktan sonra bu sorun oluştu.
bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Son Düzenleme: koruma67 ~ 22 Haziran 2010 11:36
Kapalı Hesap (169436)
22-06-2010, 13:48   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Kardeş senin sorunun daha önceden o dosyaların şifrelenmiş olmasından kaynaklanıyor bence yani herhangi bir dosyanın üzerine gelip sağ tıklayınca özellikler ve sonra gelişmiş deyince çıkan pencere de veriyi korumak için içeriği şifrele deyip yapılmışsa onun kaldırılması lazım eğer ki kaldırınca da hala aynıysa dosyalar bozulmuş olabilir bi güncel antivirüs yazılımıyla tarama yapın derim adaware ve spyware doctor yazılımlarıyla da tarama yapabilirsiniz.