Siri'ye ses veren sanatçı merak ediliyor

CHIP Online
08-10-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın Siri'si hakkında yıllarca gizli kalan gerçek, en sonunda ortaya çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sir ... ediliyor_43050.html

Resimlerle: En Ünlü 10 Sahte iPhone

Ekim 2011'de iPhone 4S'in piyasaya çıkmasıyla ilk defa kullanıcılara ulaşan sesli asistan Siri, büyük tartışmalara neden olmuştu. 


Siri'de kullanılan ses dosyalarını kayıt eden stüdyoyu ve telif hakkına sahip olduğu tüm sesleri satın alan Nuance Communication, Apple ile beraber Siri'yi geliştirmeye başlayınca, Siri'nin sesleri de bu kayıtlardan seçilmişti. Apple'ın tüm dünyanın kullanımına açtığı on binlerce ses dosyasının toplamı için, 2005 yılında Siri'den tamamen habersiz olarak seslendirme yapmış olan sanatçının sadece 5 bin Euro gibi bir telif ücreti aldığı ve sanatçının mağduriyeti haber konusu olmuştu.


Kimliği bir türlü ortaya çıkmayan sanatçının ise Atlanta'lı seslendirme sanatçısı Susan Benett olduğu ortaya çıktı. Apple konu hakkında açıklama yapmasa da ses uzmanlarının da Susan Benett'ın sesini konfirme ettiği ve Siri'de kullanılan ses olduğu iddiasını onayladığı söyleniyor.


Apple iOS 7 ile birlikte farklı bir Siri sesi kullanmaya başlasa da, Susan Benett'ın orijinal sesi, pop kültürün önemli bir parçası olarak ortak bilinçte çoktan yerini almış durumda...

Tüm Konu: Siri'ye ses veren sanatçı merak ediliyor

Resimlerle: En Ünlü 10 Sahte iPhone

Kaynak: www.chip.com.tr