Sony Xperia M2 detaylı testte!

CHIP Online
18-06-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin Z2'nin gölgesinde piyasaya sürdüğü Xperia M2, test merkezimizde ter döktü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/so ... i-testte_47752.html

Resimlerle: Sony Xperia Z1, Z & Z Ultra: Hangisi daha iyi?

Sony geçtiğimiz aylarda kullanıcıların eleştirilerine kulak vererek, Samsung ve LG gibi cihaz üreticilerin orta segment modellerinin karşısına çıkabilecek modeli Sony Xperia M2'yi tanıttı. Sony bu modelinde de aynı etkileyici tasarım kalitesini devam ettiriyor.


Sony'nin mobil pazara tam olarak girmesi 2012 yılında Ericsson'nun tüm hisselerini satın alarak başladı. 2014 senesinde kadar, özellikle üst segment telefonlarıyla kendini kanıtlayan Sony bir türlü orta segmentte beklenilen başarıyı yakalayamadı. Xperia M2 ile birlikte işler değişecek mi? Birlikte değerlendirelim...


Xperia M2'de, Xperia serilerinden aşikar olduğumuz tasarım tercih edilmiş. Bu kasanın içinde dört çekirdekli işlemci, 8MP kamera ve henüz ülkemizde kullanılamayan 4G LTE desteği bulunuyor. Ülkemizde yaklaşık 999 TL'den satışa sunulan Xperia M2'nin Avrupa satış fiyatı ise ortalama 385 dolar.


Xperia M2'nın fiyat ve özellik tablosuna bakınca alternatiflerinin yeni tanıtılan 4G destekli Moto G, Samsung Galaxy Ace 3 ve Samsung Galaxy S4 Mini olduğunu söyleyebiliriz. Bu telefonlarının fiyatları ülkemizde 750-1000 TL arasında değişiyor.


Xperia M2'de Sony'nin Omnibalance tasarım estetiği öne çıkıyor. Sony'nin diğer orta segment bir cihazı olan Xperia SP ile zıt düştükleri bu nokta, Xperia SP'nin başarısızlıkları ile sonuçlanmış gibi gözüküyor ve Xperia M2 tasarımıyla ön plana çıkıyor. Sony cihaz üzerinde minik minimalist düzenlemeler yapmış olsa da bu minik dokunuşlar cihazın tasarımını bir hayli etkilemiş.


Tüm Konu: Sony Xperia M2 detaylı testte!

Resimlerle: Sony Xperia Z1, Z & Z Ultra: Hangisi daha iyi?

Kaynak: www.chip.com.tr