"Steam Box" ile oyun oynamak kolaylaşacak

CHIP Online
26-09-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC oyuncularının şikayet ettiği "makine toplama" dönemi, bu yeni canavarla son bulabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ste ... ylasacak_42879.html

Resimlerle: El konsollarının 30 yılı!

Konsolların oyun dünyasında nasıl bir etki yaptığını biliyoruz. Bir zamanlar video oyunları büyük oranda PC'ler için hazırlanırken, konsolların piyasaya girmesiyle bu cihazların sahiplerinin büyük satın alma gücü nedeniyle oyunlar özellikle konsollar dikkate alınarak hazırlanmaya başlandı. Bu da elbette oyunların potansiyellerinin kısıtlanması anlamına geldi çünkü konsol cihazlarının teknik detayları PC'ler gibi kolayca değişebilen esnek bir yapı sunmuyordu.


Oyun yapımcıları piyasadaki mevcut konsolların teknik sınırlarını gözeterek oyunlarına ekleyebilecekleri pek çok yeteneği, özelliği kırpmak zorunda kalarak  oyun üretmeye başladılar. Hatta Crytek gibi dev oyun yapımcıları bu kısıtlamalardan çok rahatsız olduklarını ve konsolların oyun dünyasına büyük zarar verdiğini sık sık dile getirdiler.


Fakat PC oyunlarının gelişmesinde de önemli bir sorun vardı. Herkes, her oyunu çalıştırabilecek PC bileşenlerine sahip olamıyordu. Dolayısı ile her PC ile her oyunu çalıştırmak mümkün olmuyordu. Ancak ünlü oyun dağıtımcısı Steam, uzun zamandır bu soruna bir çare olmak için PC oyunlarında bir standart oluşturma peşindeydi. Bunun için de bir tür PC konsolu geliştirebileceği konuşuluyordu. Ve Steam o beklenen konsolunu duyurdu: Steam Box...


Steam Box, aslında Linux işletim sistemiyle hazırlanmış Steam OS ile çalıştırılan bir PC. Ancak özellikle oyunlar için hazırlanmış olan Steam OS işletim sisteminin çok düşük donanım gereksinimleri nedeniyle piyasadaki çok pahalı oyun PC'leriyle aynı performansı vermeyi vaat ediyor.


<span style="text-decoration: underline;">Half-Life 3 sürprizi ve fazlası, haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: "Steam Box" ile oyun oynamak kolaylaşacak

Resimlerle: El konsollarının 30 yılı!

Kaynak: www.chip.com.tr