Trojan Nedir?(ilgili Makaleler, Yazılar, Bilgiler)

samsat86
13-12-2008, 19:32   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Trojan Nedir?(ilgili Makaleler, Yazılar, Bilgiler, Anlatımlar..)BİRÇOK KAYNAKTAN BİLGİ !

Trojan bilgisayarınıza sizin bilginiz olmadan yerleşen, içerdiği tehlikeli kodlar sayesinde sisteminizi herhangi bir bilgisayar aracılığı ile (ağ ya da internet) kontrol etmek isteyen kişilere açık hale getiren tehlikeli programlardır. Genellikle bilgisayarınıza yerleştiklerinde kontrol edici program bulunduran herkese açık hale getirirler. Bazı özel trojanlar ise sadece bunu sizin bilgisayarınıza bir şekilde yükleyen kişilere açıktırlar.

Bu programlar sayesinde casus kişiler siteminiz üzerinde herhangi bir kontrolü yerine getirebilecek durumda olurlar. Bu, sizin bilgisayarınızdan anlık görüntüler almaktan klavye farenizi kontrol etmeye, isteğiniz dışında CD sürücüsünün veya bilgisayarınızın açılıp kapanmasına neden olmaya kadar varabilir.

Trojanlar bu işlemi sisteminize yerleştikten sonra açtıkları bir port aracılığı ile gerçekleştirdiklerinden, dial-up modem kullanıcıları değişken IP numaraları sayesinde diğer bağlantı türlerine göre daha az risk altındadırlar. Ancak yine de port taraması yapan bir kişi sisteminizdeki bu açık portu keşfettiğinde bilgisayarınızı kontrol altına alması bir an meselesidir.

Sisteminize çeşitli yollardan sızabilirler. Bu sisteminize direkt olarak saldıran bir kişi, ağdaki herhangi biri sayesinde olabileceği gibi açtığınız güvenli olmayan bir e-mail sayesinde de olabilir.

Bazı durumlarda ise bu tehlikeli programlar sizin bilgisayarınızı ele geçirmek amacı taşıyan keişilerce yazılan diğer programların içine yerleştirilerek de bulaşabilirler. Bunlara genellikle "arkakapı" lar denmektedir.

Trojan yazılımlara örnek olarak:
NetBus
Back Orifice
SubSeven
verilebilir.

Nasıl Kurtulurum?

devamı---- http://www.forumisyan.net/showthread.php?tid=222

Toxic
13-12-2008, 20:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bilgi için saol