Windows 8.1'in 5 sorununa basit çözümler!

CHIP Online
14-05-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'i 8.1'e yükselttikten sonra başınıza gelmiş olabilecek 5 sorunu, kolayca çözüyoruz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... cozumler_47118.html

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Windows 8 için ilk büyük güncelleme olan Windows 8.1, Ekim 2013'ten bu yana kullanıcıların hizmetinde. Ancak Windows 8.1 kullanırken halen bazı küçük sorunlarla karşılaşmanız mümkün. Bu yazımızda karşınıza çıkabilecek sorunları ve çözümleri sizlerle paylaşacağız.


Doğal uygulamaların kutucuklarını onarın


Sorunun nedeni bilinmese de, bazı kullanıcılar giriş ekranında çalışmayan, "ölü" kutucuklara rastlayabiliyorlar. Bu sorunu çözmek için Dosya Gezgini'nde önce gizli dosyaları görünür hale getirin. Ardından Users/User/AppData/Local/Microsoft/Windows/Application Shortcuts yolunu izleyin ve en eski alt klasörleri silin. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorunlu kutucukların ortadan kalktığını göreceksiniz.


Bazı programların bulanık görünmesi


Windows 8.1'e yükselttikten sonra sıkça gelen şikayetlerden bir tanesi, bazı programların kenarlarının keskinliğini yitirmesi. Bu sorunu yaşıyorsanız, güncellemenin önce görüntü ayarlarınızı ve çözünürlüğünüzü değiştirmediğinden emin olun.


Bunun dışında Windows 8.1'in DPI Scaling adındaki yeni işlevi de soruna yol açabiliyor. Bu seçeneği etkinleştirip sorunu çözmek için masaüstüne sağ tıklayın ve Ekran Çözünürlüğü'ne tıklayın. "Metni ve diğer öğeleri daha büyük veya daha küçük yapın" seçeneğine tıklayın ve "Tüm görüntülerim için bir ölçekleme düzeyi seçmeme izin ver" seçeneğine tıklayın. Ayarları kabul ettikten sonra sisteminizi baştan başlatın. Sorun ortadan kalkacaktır.


Tüm Konu: Windows 8.1'in 5 sorununa basit çözümler!

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Kaynak: www.chip.com.tr