Windows Phone için yeni YouTube hazır, ama...

CHIP Online
09-10-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yılan hikayesine dönen YouTube uygulaması güncellendi. Tabi buna güncelleme denebilirse...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... azir-ama_43087.html

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Microsoft, Windows Phone'daki YouTube uygulamasını güncelleyerek onu tekrar çalışır hale getirdi. Bugüne dek Google'ın pek hoşuna gitmeyen uygulama, yine YouTube'un HTML5 tabanlı mobil web sitesini gösteriyor.


Microsoft, YouTube için geliştirdiği ilk uygulamayı Mayıs ayında yayınlamıştı. Ancak Windows Phone'u desteklemeyi düşünmeyen Google, uygulamanın Windows Phone Store'dan kaldırılmasını talep etmişti. Kaldırıldıktan sonra yenilenen uygulamada birkaç değişiklik olsa da yine Google'ın reklam ilkeleri yerine getirilmiyordu. Dolayısıyla Google, Windows Phone'daki YouTube'u yine engellemişti.


Google ile Microsoft'un ortaklaşa yeni bir YouTube uygulaması yapacakları da birkaç aydır konuşuluyordu. Ancak Microsoft, Google ile uğraşmayı bırakıp yine YouTube işlevlerini temel olarak yerine getiren bir uygulamaya yayınlamayı tercih etmiş görünüyor. Yeni uygulama, YouTube'un mobil web sitesindekinden farklı bir işlev sunmuyor, yani aslında uygulama listenizde YouTube'un web sitesine bir kısayol olarak yer ediniyor.


Gelişmeler gösteriyor ki Google'ın API'larını kullanan bir YouTube uygulaması, çok yakın bir gelecekte Windows Phone'a gelmeyecek...

Tüm Konu: Windows Phone için yeni YouTube hazır, ama...

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Kaynak: www.chip.com.tr