Windows ve IE'ye iyi haber!

CHIP Online
21-09-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, pek çok Windows kullanıcısının canını sıkan tehlike için ilk adımı attı, devamı yolda!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... yi-haber_36041.html

Microsoft geçtiğimiz günlerde Internet Explorer'ın<span style="text-decoration: underline;"> bazı sürümlerinde keşfedilen güvenlik açığını</span> kapatmak için harekete geçti. Hacker'lar Windows XP, Vista ve 7'de IE7, IE8 ve IE9'un Flash yüzünden sahip olduğu bir açığı kullanarak kötü niyetli program yükleyebiliyordu.


Microsoft blogunda yapılan açıklamada bu açığı hızlı bir şekilde kapatmak için <span style="text-decoration: underline;">bir "Hot fix" yaması yayınlandığı </span>belirtildi: "Bu, bilgisayarınızı hemen koruma altına almanızı sağlayacak basit, tek tıklama ile kurulacak bir çözüm. Nette gezinmenize engel olmuyor ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı gerektirmiyor."


Microsoft ayrıca bugün IE için yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlamayı ve sorunu tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor: "Bu güncellemeyi çıkar çıkmaz kurmanızı öneriyoruz. Eğer bilgisayarınızda otomatik güncelleme etkinse herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor. Güncelleme kendiliğinden kurulacak. Bu sadece yeni güvenlik açığını değil, başka sorunları da gideriyor."

Tüm Konu: Windows ve IE'ye iyi haber!

Kaynak: www.chip.com.tr