Windows XP'ye Japonya'dan sert tokat!

CHIP Online
08-04-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows XP, bugüne dek yediği en sert darbelerden birini, Japonya'dan işte böyle yedi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... rt-tokat_46393.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Microsoft, kullanıcıların Windows XP'yi bırakması için verdiği çabalara, en azından Japonya'dan bir cevap gelmiş gibi görünüyor. Dünya genelinde pek çok banka, ATM'lerini ve diğer bilgisayarlarını henüz Windows XP'den kurtaramamışken, Microsoft'tan gelen bir açıklama, bir Japon enstitüsünün 12 yıllık işletim sisteminden Windows 8'e geçiş yaptığını bildiriyor. Bilindiği gibi Windows XP'ye verilen resmi destek, bugün itibarı ile kesiliyor.


Microsoft'un basın açıklamasında duyurduğuna göre, Japonya'daki bazı bankaların sahibi olan Resona Holdings, yakın zamanda 30.000 ATM ve bilgisayarı Windows XP'den Windows 8'e yükseltti. Microsoft'un söylediğine göre, Windows 8'in gördüğü en büyük yerleşim olan bu hareket, Şubat ayının sonlarında tamamlandı. Başka bir deyiş ile, Windows XP'nin desteğinin bitmesine sadece haftalar kala...


Resona Holdings'in Bilişim Teknolojileri Planlama Bölümü yöneticilerinden Tetsuya Shiratori'nin söylediğine göre, Windows 8'e hızlı bir şekilde geçilme kararının alınmasında, sistemin son ürünleri destekliyor olması, iyileştirilmiş kullanımı, açılış hızındaki artış gibi faktörler etkili oldu. Ayrıca beklenenden daha hızlı tamamlanan bu geçişin System Center 2012 Configuration Manager kullanarak yapıldığını da söylemekte fayda var.


Windows 8 ile birlikte, bankalardaki bilgisayarların Microsoft Office Professional Plus 2013'e yükseltildiği de belirtiliyor..

Tüm Konu: Windows XP'ye Japonya'dan sert tokat!

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr