Yardımcı olurmusunuz lütfen?

sonayb
10-09-2015, 10:56   |  #1  
sonayb avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Forum içinde hangi başlık altına yazmam gerektiğini bulmadım bende forumu kirletmemek adına buraya yazayım dedim forum mod'ları beni uygun yere yönlendirir gerekirse başlığı taşırlar diye düşündüm.

Merhabalar, Benim Dizüstü Bilgisayarıma ( Sony Vaio VGN-CS21S ) format atıp ürünü eski orjinal haline getirmem gerekiyor, bunu nasıl yapmam gerektiği konusunda destek için Sony destek hattını aradım ürünün Seri numarasını girdikten sonra İngilizce bir mesaj ile artık servis garantisi olmadığını destek için başka numara söyledi ve telefon kapandı.İnternetten nasıl format atılır diye araştırdım.Okuduğum bütün yazı ve izlediğim videolara format atılırken çıkması gereken kısımlar gördüm ki bende çıkmıyor.Size şöyle anlatayım. Açılışta F10 basıyorum, windows loading files diye ufak bir pencere çıkıyor sonra Recovery tool are being launched diyor ve sonrasında Recovery Center açılıyor ama benim sorunda burada sanırım zaten internette ki yazı ve videolarda anlatılan,görünen kısımlar bendeki Recovery Center kısmında çıkmıyor.Bende ki Recovery Center kısmında sadece VAİO Hardweare Diagnostics ve Rescue Data kısımları çıkıyor. Dizüstü bilgisayarımı mecbur kaldım yetkili olmayan bir servise götürüdüm bütün sorunları anlattım bunu yapan arkadaş nasıl yaptıysa içindeki orjinal ingilizce windows xp professional işletim sistemini düzeltmek yerine içine orjinal olmayan bir windows 7 işletim sistemi atmış bilgisayarımı almaya gittiğimde içindeki recovery dosyasının bozuk olduğunu o yüzden böyle yaptığını söyledi. Bu şekilde ben bu bilgisayarı kullanamam sizden ricam beni yönlendirerek bilgisayarımı eski orjinal haline getirmem de yardımcı olmanız.

Teşekkürler.

Son Düzenleme: sonayb ~ 10 Eylül 2015 10:59 Neden:
sonayb
10-09-2015, 11:44   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Sony teknik servisinden öğrendiğim kadarıyla muhtemelen son atılan formattan önce cd ile format atılmış ve recovery dosyası silinmiş o yüzden görünmüyor olabilirmiş servisinde 60 tl karşılığında düzeltilebilirmiş. :(

theironman
10-09-2015, 17:26   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004
Alıntı: sonayb  
Sony teknik servisinden öğrendiğim kadarıyla muhtemelen son atılan formattan önce cd ile format atılmış ve recovery dosyası silinmiş o yüzden görünmüyor olabilirmiş servisinde 60 tl karşılığında düzeltilebilirmiş. :(
 

şimdi yanlış mı anlıyorum, sen format atmak istedin, olmadı ama, götürdün bi servise, cd ile attı formatı, kurtarma dosyanı sildi, şimdi anlayamadığım format mı atmak istiyorsun tamamen verilerini kurtarmak mı anlamadım ben.

sonayb
13-09-2015, 12:10   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Ben tertemiz orjinal bir format atılsın istiyorum ama olmuyor nedenini de şöyle detaylıca anlatayım sana  :) Bu dizüstünü aldığımda içinde ingilizce işletim sistemi vardı ve bir problemden dolayı da internete girmiyor, update uyarısı veriyordu.Bende en güzeli temiz bir format atmak dedim ve internetten format atmak nasıl oluyor araştırdım öğrendikten sonra işe koyuldum ama gördüm ki adım adım anlatılan formatı ben yapamıyorum çünkü ( Recovery Center ) kısmında çıkması gereken kısımlar bende çıkmıyor.Bu yüzden mahallemizde bulunan tamirciye gidip sorunu anlattım format atılmasını istedim. Geri almaya gittim adam içine orjinal olmayan bir windows7 yüklemiş, bana içindeki orjinal receovery dosyasının silinmiş olduğu için atamadığını bu yüzden windows7 yüklediğini söyledi. Masa üstü pc'min arızası gidince formattan bu yana dizüstünü pek kullanmadım geçen açınca bana sahte windows uyarısı yaptı bu da beni rahatsız etti tekrar bir format atmayı denemek istedim bu yüzden birde şansımı buraya sorarak denemek istedim. Aynı zamanda Sony destek kısmına da mesaj attım. Bana iki link attılar birisinde servislerin olduğu, diğerinde nasıl format atılır ingilizce bir yazı. Yazı işime yaramıyor diye servisi aradım bana içindeki recovery dosyasını silmişlerdir yeniden yükleriz sonrasında ihtiyaç olduğunda olması gerektiği gibi istediğiniz zaman format atabilirsiniz denildi fiyatı 60 TL neden silinmiş diye sordum bana cd ile format atılmıştır denildi.

Son Düzenleme: sonayb ~ 13 Eylül 2015 12:14