Yeni bir PC satın alırken bunlara dikkat edin

CHIP Online
15-01-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni bir bilgisayar alırken bunlara mutlaka dikkat edin; 1-2 sene sonra pişman olmayın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... kat-edin_38093.html

Resimlerle: 30 sıradışı PC bileşeni...

Bir veya birkaç sene önce parçalarını kendiniz seçerek topladığınız bilgisayarınızda yanlış tercihler yaptığınızı düşünüyor musunuz? Bilgisayar toplarken etraftan size söylenenler, doğru olabileceği gibi efsane de olabilir.


Kafanızı karıştıran çok fazla soru olabilir. Ancak yeni bir bilgisayar toplayacaksanız, aşağıdaki şeyleri yapmamanız halinde onunla mutlu birkaç seneyi garantileyebilirsiniz.


Sabit diskte sadece TB'lar önemli değildir


Satın almayı düşündüğünüz sabit disk, 2TB'lık geniş bir depolama alanı sağlıyor olabilir. Ancak veri aktarım hızı da önemli, özellikle birincil sabit disk disk olarak kullanacaksanız.


Sabit disklerin hızları, dönüş hızlarıyla doğru orantılıdır. 5400 RPM'lik bir disk, 7200 RPM'den daha yavaş okuyup yazacaktır. Sabit diskler sisteminizin toplam performansını etkileyen en yavaş bileşenlerinden biri olduğundan, bu kriteri göz ardı etmemelisiniz. Sizin için mümkün olan en hızlı sabit diski aldığınızda, buna pişman olmayacaksınız.


Sahip olmayı düşündüğünüz diskin hızını ve ömrünü internette araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Bütçeniz yetiyorsa, tabi ki bir SSD sisteminizin belirli alanlarda çok daha hızlı olmasını sağlayacaktır. SSD'nin boyutu sizin için yetersiz ise, yanında normal bir sabit diski depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.


Tüm Konu: Yeni bir PC satın alırken bunlara dikkat edin

Resimlerle: 30 sıradışı PC bileşeni...

Kaynak: www.chip.com.tr