yurtiçi kargo mu aras kargo mu

theironman
21-12-2015, 09:43   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

yoğun bir kargo kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki, hangisinin daha iyi olduğu tamamen sizin adresininize teslimat yapan şubeye bağlı.

bu şirketlerin türkiye çapında yüzlerce irtibat şubesi var ve bu şube çalışanları o şirketin kadrolu elemanları değil. bir nevi franching sistemi ile kargo bayiliği almış insanlar. parça başına da ödeme alıyorlar. yani yarın bu işi bırakıp su bayisi açabilirler.

misal "yurtiçi kargo berbat, uzak durun" diyenlerin sorunları yüzde 99 olasılıkla onlara teslimat yapan kargo bayiinden kaynaklanıyor. bölge müdürlüklerinde ve ana dağıtım terminallerinde daha seçme elemanlar bulunmasına karşın şirketler bu en uç noktadaki teslimat şubelerini fazla denetleyemiyor. o yüzden size teslimat yapan bir bayide işini savsaklayan bir eleman varsa, o kargo şirketi sizin için ızdırap oluyor.

ben kendi adıma yurtiçi kargo'yu da aras kargo'yu da birbirinden kötü bulmuyorum. çünkü neticede bir rekabet var ve rekabet her zaman iki şirketi de benzer standartlarda olmaya zorlar.

ama benim özelimde, benim adresime teslimat yapan aras kargo bayi daha iyi çalışıyor. hatta teslimat yapan memurla ahbap olduk. benim için aras kargo daha iyi. iki mahalle ötede otursam belki yurtiçi kargo'yu öve öve bitiremeyecektim.

raziel34
21-12-2015, 09:43   |  #2  
raziel34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

oğlum bu ikisinin birbirinden farkı yok. hatta şirketler ortak olabilir ikisi de mesleğinin en batak versiyonları. geçen ay şirketten fatura gönderdik özellikle gönderici öder diye belirttik hadi onu siktir et devamlı çalıştığımız şirket giden her kargonun tarafımız tarafından ödendiğini biliyorlar. ki her ay sonu kol gibi fatura yansıtıyorlar. ancak gelin görün en sorun yaşadığımız şirkete alıcı öder götürmüşler. yarım saat telefon trafiğinden sonra zar zor sakinleştirebildik telefonun diğer ucundaki saygı değer arkadaş `:yaptığımız organizasyonda yaşadığımız pürüzlerden dolayı bahsi geçen şirketle ilişkilerimiz baya gergindi. faturanın da alıcı öder gitmesi kalan son köprüyü yıktı`

Son Düzenleme: raziel34 ~ 21 Aralık 2015 09:43