Asus, Ekran Kartı Fiyatlarının Düşmesini Bekleyenlere Müjdeyi Verdi

Uzun süredir karaborsaya düşen ve inanılmaz fiyatlara satılan ekran kartları için beklenen müjde, Asus'tan geldi...

Uzun bir süre yükseklerde gezinen GPU fiyatları son birkaç ay içerisinde düşüş trendine girdi. AMD, Intel veya Nvidia bu düşüş eğilimi hakkında henüz bir yorum yapmamış olsa da, Tom's Hardware ile görüşen Asus, Nisan ayından itibaren Nvidia RTX 3000 serisi GPU'larda grafik kartı fiyatlarını %25'e varan oranlarda düşüreceğini doğruladı. Asus, bu kararın sebebi olarak ABD'nin Çin'den yaptığı ithalattaki indirimleri gösteriyor.Rusya, Petrolü Bitcoin ile Satabileceğinin İlk Sinyallerini VerdiRusya, yaptırımlar nedeniyle petrolünü satacak yeteri kadar müşteri bulamıyor.

Ancak Tom's Hardware'e açıklama yapan Asus temsilcisi, her ikisinin de satıcı ortağı olmasına rağmen AMD Radeon kartlarından bahsetmedi.

Temsilcinin söylediğine göre oyuncular ve PC meraklıları, 1 Nisan 2022'den itibaren ASUS GeForce RTX 30 serisi grafik kartlarında daha düşük fiyatlar görecekler.

2021 - 2022 ekran kartı fiyatları

Bu açıklamalar bize, giriş seviyesi GeForce RTX 3050 ve RTX 3060, orta seviye RTX 3070 ve yüksek performanslı RTX 3080 ve RTX 3090 grafik kartlarında daha düşük fiyatlar görmeye başlayacağımızı açıkça gösteriyor. Tüketiciler, bahar boyunca farklı modellerde fiyatların %25'e kadar düşmesini bekleyebilir.TSMC'nin 3nm Üretim Sürecinde Yaşadığı Sorun, Dev İsimleri Tehdit Ediyor!TSMC'nin 3nm üretim sürecinde sorunlar yaşaması, AMD gibi pek çok devin gelecek planlarını tehdit ediyor!

3DCenter tarafından derlenen Alman perakende mağazalarından alınan en son Mart ayı fiyatlandırma verileri de, Nvidia ve AMD fiyatlarının çip sıkıntısının başlamasından bu yana en düşük seviyeye ulaştığını gösteriyor.

AMD Radeon ve Nvidia GeForce GPU'larının fiyatları halen tavsiye edilenlerin %25 üzerinde ancak fiyatlar, özellikle Nvidia cephesinde hızla düşmeye başlıyor.

Sonraki Haber

Forum