Chrome, Sitelerin İstediğine Kulak Vererek Pil Dostu Haline Gelebilir

Google, web tarayıcısı Chrome'un laptop'unuzun pilini gerektiğinde daha yavaş tüketmesini sağlayacak bir işlev üzerinde çalışıyor.

Google, sistem kaynaklarını canavarca tüketen Chrome'un pil tüketimini azaltmak için yeni bir yol bulmuş gibi görünüyor.iPhone 12 İçin Yeni Özellik Göründü: Ön Kameraya Jest Özelliği GeliyoriPhone 12 için yeni bir patent daha ortaya çıktı.

Firmanın test ettiği yöntemde web siteleri, sitenin Html kodlarına bir meta etiketi yerleştiriyor. Bu meta etiketi, sitenin belirli güç tüketimi özelliklerini etkin hale getirmelerine olanak tanıyor. Bu sayede örneğin saniyedeki kare sayısı düşürülebiliyor veya kod çalıştırma hızı yavaşlatılabiliyor. Yenilik sayesinde kullanıcı tercihlerine ve hatta pil durumuna göre tepki verilebiliyor.Samsung, Galaxy Note 20'de ToF Sensörünü Bıraktı ama Geri GetirebilirSamsung'un Galaxy Note 20'den çıkarttığı Time-of-Flight sensörü, sektörden gelen dedikodulara göre henüz tamamen ölmedi ve geri gelebilir.

"Origin Trial" kategorisindeki işlev, Chrome 86 veya 87'den önce resmi olarak test edilmeyecek ve yalnızca söz konusu etiketi kullanan sitelerde çalışacak. İşlevin gerçeğe dönüşmesi için alması gereken uzun bir yol var. Bu gerçekleşirse, Chrome'un pil tüketimi konusundaki kötü itibarını ortadan kaldırabilir.

Sonraki Haber

Forum